- hirdetés -

A myEESZT applikáció régebben a COVID igazolványok bemutatására szolgált, nemrég azonban továbbfejlesztették azt és mostanra már az eRecepteket is elérhetővé váltak. Így a gyógyszereket már az applikáció használatával is ki tudjuk váltani.

Mivel már nincs szükség a koronavírus időszakában kiállított igazolványokra, így az erre létrehozott applikáció is új funkciót kapott. A myEESZT nevű appot a telefon alkalmazásboltjából lehet letölteni, amelybe az Ügyfélkapu segítségével tudunk bejelentkezni. Az első belépés után a beállítások között az egyszerűsített bejelentkezés funkciót is ki lehet választani, így a következő alkalommal elég lesz csupán a telefonon használt azonosítást alkalmazni.

A kiválasztott receptre kattintva minden fontos adatot megmutat az adott gyógyszerről, ha pedig legörgetünk az aljára találunk egy vonalkódot is. Ez a jelenlegi TAJ számmal, vagy orvos által nyomtatott recepttel való kiváltást szeretné megkönnyíteni, a gyógyszertárban ugyanis elég lesz felmutatni az adatlap alján található vonalkódot. Fontos, egy telefon csak egy ember EESZT adatait képes kezelni, ha azonban valaki nem tudja kiváltani saját gyógyszerét elég egy képernyőfotót készítenie, elküldeni ismerősének, aki bemutathatja a gyógyszertárban.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.