- hirdetés -

Az országban kihirdetett rendkívüli helyzet miatt átmenetileg a Békés Megyei Pedagógiai Szakszolgálat Orosházi Tagintézmény szolgáltatásai is a megszokottól eltérő módon érhetők el.

Motyovszki Edit, a Megyei Pedagógiai Szakszolgálat Orosházi Tagintézmény vezetője tájékoztatja a szülőket az alábbi változásokról.

Az általános szabály, hogy 2020. március 16-tól a személyes jelenlétet igénylő feladatellátás szünetel mind egyéni, mind csoportos formában.

De egyes feladattípusokat, mint a korai fejlesztés és gondozást, a konduktív pedagógiai ellátást, a szakértői bizottsági tevékenységet, a logopédiai ellátást, a nevelési tanácsadást, a gyógytestnevelést, a kiemelten tehetséges gyermekek, tanulók gondozását az ellátás technikai és szakmai lehetőségeihez mérten a már ellátásban részesülő gyermekek és tanulók számára továbbra is biztosítja a pedagógiai szakszolgálat.

Szolgáltatásokat igénybe tudják venni telefonos tanácsadás formájában az +36303222637-es számon, illetve e-mailen a szakszolgalat.oh@gmail.com címet használva.

Otthoni gyakorlás az internet segítségével

Március 20-tól a foglalkozások folytatásához intézményi facebook oldal BMPSZ Orosháza fog aktiválódni. Ezen a felületen személyes, egyénre /csoportra szabott írásbeli segítséget állítanak össze a szakemberek az otthoni gyakorláshoz, így minden szülő számára elérhető, és letölthető formában rendelkezésre állnak mind az egyéni, mind a csoportos fejlesztési/terápiás ajánlások feladatellátásonként hétről hétre.

Az otthoni gyakorlást elősegítő dokumentumok kód alapján lesznek hozzáférhetőek, amelyet az oldalt kezelő adminisztrátor fogja megküldeni az intézményi fejlesztésben résztvevő gyermekek/tanulók szülő általi – messenger, email, telefon- kérése alapján. A felület lehetőséget nyújt arra is, hogy a szülő szakmai segítséget kérjen a gyermekét ellátó szakembertől.

A BMPSZ Orosháza facebook oldalon elérhetőek lesznek a korai fejlesztés és gondozásban részesülő gyermekek komplex home-tréning feladatai, az óvodások számára a logopédia-, iskolaelőkészítő foglalkozás, GMP-terápia, szenzoros terápia, Sindelar terápia, tehetséggondozás, konduktív pedagógiai ellátás feladatai, iskolások esetében a logopédia, tanulástechnikai tréning, gyógytestnevelés feladatai is.

Határozatlan ideig szünetel…

A szakértői bizottsági tevékenységek, a tanulási nehézség/zavar megállapítása, az alapvizsgálat tekintetében határozatlan ideig szünetel. A felülvizsgálatok esetében a dokumentumelemzés módszerével tudják megoldani a szolgáltatás további biztosítását.

A pszichológiai tanácsadás/terápia szintén határozatlan ideig szünetel, krízis, azonnali segítségnyújtást igénylő esetekben azonban telefonos segítség, tanácsadás, konzultáció kérhető.

Amennyiben a szülő számára internet hozzáférés nem biztosított, abban az esetben telefonon történő kérés, egyeztetés alapján postai úton továbbítják papír alapon a gyermek otthoni fejlesztéséhez, gyakorlásához a
feladatokat.

Kérdése esetén forduljon bizalommal a szakszolgálathoz a megajánlott kommunikációs eszközök valamelyikének használatával. Az intézmény feladatellátása digitális, online eszközökkel történő támogatását a rendkívüli helyzet fennállásáig fogja biztosítani.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.