- hirdetés -

A polgármester által elrendelt és hétfőn életbelépő rendkívüli szünet kapcsán tanácskoztak a szóban forgó intézmények vezetői és Dávid Zoltán. Holnap és kedden ügyeleti ellátásban fogadják azon szülők gyermekeit az intézmények, akik nem tudják az elhelyezést másképp megoldani.

Továbbá gyermekük teljesen egészséges. A bölcsődék és óvodák esetében rendkívüli szünet elrendelésére a szombaton megjelent új kormányrendelet hatalmazza fel a települések polgármestereit. Dávid Zoltán, részünkre eljuttatott közleményében olvasható, hogy a koronavírus terjedésének megakadályozása érdekében rendelt el rendkívüli szünetet az önkormányzati fenntartású bölcsődék és óvodákban határozatlan időre.

– Ma reggel az óvodavezetéssel és a szociális központ vezetésével egyeztetve az alábbi döntés született: március 16-án, hétfőn és március 17-én, kedden valamennyi intézmény rendes nyitva tartása alatt köteles ügyeleti ellátást biztosítani. Szeretnénk ezzel megkönnyíteni a szülők helyzetét, de kérem, csak azok éljenek a lehetőséggel, akik máshogy nem tudják megoldani és gyermekük teljesen egészséges – olvasható a közleményben.

A polgármester kiemelte, az intézményvezetők a szülőkkel egyeztetve felmérik, hogy van-e igény a hosszútávú kiscsoportos gyermekfelügyelet, valamint a gyermekétkeztetés biztosítására a gyermekek biztonságos és maradéktalan ellátása érdekében.

Az egyházi fenntartású óvodák szintén az önkormányzati intézményekhez hasonlóan járnak el.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.