- hirdetés -

A Kecskemét Brass zenekar tagjai ültek ki március 13-án a Petőfi Művelődési Központ elé, hogy komolyzenével kedveskedjenek a járókelőknek. Az esemény a tavaly októberben kitalált TérZene Program keretében valósult meg.

– A klasszikus zene jótékony hatásait kutatások sora igazolja, ennek ellenére csak egy szűk réteghez jut a hangversenytermekben felcsendülő zene varázsa – ezen szeretett volna változtatni az Emberi Erőforrások Minisztériumának (EMMI) kultúráért felelős államtitkársága egy új komolyzenei program létrehozásával.

A Petőfi Művelődési Központ előtt zenéltek (Fotó: Palcsek István)

Fekete Péter, kultúráért felelős államtitkár kezdeményezésére tavaly október 1-én, a zene világnapján indult útjára a TérZene Program, majd 2020 tavaszán a jobb idő beköszöntével ismét folytatódott. Az első rendezvényt Mezőkovácsházán tartották, ezt követően pedig Orosházára is eljutott a kezdeményezés.

A városban március 13-án csendült fel zeneszó, a Petőfi Művelődési Központ lépcsőjén a Kecskemét Brass zenekar tűnt fel, hogy bemutatójukkal szórakoztassák a járókelőket. Manapság is aktuális slágereket dolgoztak fel, többek közt az Oroszlánkirályból ismert dal is elhangzott.

Ezzel azonban még nincs vége a TérZene sorozatnak, a következő hetekben péntekenként újabb együttesek várhatók.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.