- hirdetés -

Az emlékezetes februári vihar sokfelé okozott komoly károkat Orosházán. A vásárcsarnok tetejét is letépte, így az be is kellett zárni. Az átmeneti állapotnak a hírek szerint hamarosan vége.

A városüzemeltetés munkatársai a vihar után azonnal hozzáláttak a kárelhárítási teendőkhöz. Leszerelték a megrongálódott tető maradványait és a szigetelést. Ezzel párhuzamosan felállították azt a nagy sátrat, ahol a felújítás ideje alatt folytatódhatott az árusítás. A jelenleg folyó munkákról és a csarnok várható újbóli megnyitásáról Benkő Ferencet, a Városüzemeltetési Zrt. vezetőjét kérdeztük.

Már a Lindab lemezeket rögzítik fel a munkások a csarnok tetejére (Fotó: Palcsek István)

– Sajnos az időjárás nem kedvezett a tető felújítási munkálatainak. Sok eső esett, ami miatt többször csúszott néhány napot a munka. A tetőt újra fóliázták, szigetelő anyaggal látták el és újra lécezték. Sajnos az eső eláztatta több helyen is az új szigetelő anyagot, amit természetesen megint orvosolni kellett. A Hagyományok-Ízek Verseny miatt is állt a munka néhány napot , de örömmel mondhatom, hogy mostanra a finiséhez érkezett. A munkások már a Lindab lemezeket rakják fel. Ezzel párhuzamosan a belső gipszkartonozást is felrakják és lefestik. Jelen állás szerint március 23-ra készen lesznek a munkák – tájékoztatott Benkő Ferenc.

Mint megtudtuk, a napokban várható a biztosító által megítélt kártérítés is. Benkő Ferenc elmondta még, hogy a március utolsó hetében a tervek szerint már a megszokott rendben – a vásárcsarnokban – folytatódhat az árusítás, de bérleti díjat csak áprilistól kérnek az árusoktól.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.