- hirdetés -

Dávid Zoltán Orosháza Város polgármesterének közleménye a március 15-ei ünnepi megemlékezésről.

„Tisztelt orosházi lakosok!

Ahogy az már mindannyiunk előtt ismert, a koronavírus (COVID-19) miatt rendkívüli helyzet sújtja hazánkat, Európát és a világot! A vírusról és lehetséges szövődményeiről szólnak most a híradások.
Arra kérem Önöket, hogy vegyük komolyan a helyzetet, pánik nélkül, de kellő odafigyeléssel, fokozott elővigyázatossággal óvjuk saját magunk és családtagjaink egészségét!
A koronavírus elleni védekezésben, mint minden más vírus esetében a legfontosabb a higiénia, a zsebkendő használata, kézmosás, kézfertőtlenítés. Lehetőség szerint kerüljük azokat a helyzeteket, ahol zárt helyen, sok ember hosszabb időn át tartózkodik együtt, mert ez növeli a cseppfertőzés lehetőségét. A fokozott védelem érdekében kerüljük a kézfogást, puszilkodást, a tömeges rendezvényeket.

A helyzetre való tekintettel, ebben az évben önkormányzatunk nem tartja meg március 15-ei városi rendezvényét. Március 15-e nemzetünknek az az ünnepe, amely sorsfordító, függetlenséget és szabadságot kivívó emlékeket őriz. Hálával és főhajtással tartozunk örökké, ezért úgy gondolom, hogy egy rendezvény elmaradása nem jelentheti az emlékezés, tiszteletadás elmaradását.

Felhívok hát mindenkit, hogy emlékezzen a múltra, a márciusi hős ifjakra, mindarra, amit értünk tettek, a nemzeti összetartozásra. Azonban a rendkívüli helyzetben rendkívüli módon emlékezzünk! Közös rendezvény nélkül, egymásra vigyázva, megkapott életünket védve és őrizve tegyük tiszteletünket! Tűzzünk kokárdát a szívünk fölé, zászlót a házunk elé, tegyük nemzeti színűvé a közösségi oldalainkat, helyezzük el az emlékezés virágait, koszorúinkat a Kossuth szobornál! Én ezt fogom tenni! Tegyék Önök is! Emlékezzünk a 172 évvel ezelőtti szabadságharcra tisztelettel, de a rendkívüli helyzetben tegyük ezt rendkívüli módon.”

Kiemelt kép: pixabay.com

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.