- hirdetés -

Az Orosházi Kolbászklub már nyolc éve rendszeres résztvevője a szlovákiai Diószegen immár tizenkét éve rendezett nemzetközi kolbászfesztiválnak. A világszerte terjedő koronavírus azonban idén beleszólt a versenybe.

A fesztiválon már évek óta négy ország – Szerbia, Szlovákia, Csehország, Magyarország legjobb kolbász készítő csapatai versengenek. Tulajdonképpen úgy alakult az évek során, hogy nem is maga az eredmény a legfontosabb. Komoly barátságok szövődtek a résztvevő csapatok tagjai közt. A versenyen jut a böllérpálinkából a rivális versenyzőknek is és egymást ugratva, tréfálkozva zajlik a munka.

Tavaly még büszkén álltak fényképező gép elé a másodszor megnyert trófeával (Fotó: OrosCafé)

Tavaly az orosháziak történelmet írtak, az előző évi bajnoki címük megvédésével. Ennek a rekordnak a megfejelésére, a sorozatban harmadik győzelem elhódítására készültek az orosháziak. A címvédésből, de még a versenyzésből sem lett azonban semmi. A Kolbászklub csapata ki sem utazott Szlovákiába. Az okokról a csapat egyik tagját, Raffai Jánost kérdeztük.

– A szervezőktől azt a tájékoztatást kaptuk, hogy a szlovák határon is ellenőrzik a be- és kiutazókat, mérik a lázukat. A csapatból ketten is kisebb megfázással bajlódtunk és nem kockáztathattunk meg e miatt egy esetleges kéthetes karantént. Mivel Szlovákiában is van már korona vírusos beteg, a kockázat is komolyabb. Összeültünk és megbeszéltük, hogy a két dolog miatt idén kihagyjuk a versenyt.

A szervezőkkel megbeszéltük, hogy – ha sikerül – az ugyancsak hagyományos, májusi, gerendási versenyen találkozunk.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.