- hirdetés -

Már csak két hónap és kezdődik az érettségi időszak. Az idén emelt szintű érettségire készülő diákok számára az Eduline honlapján az összes tantárgyból elérhetővé váltak a szóbeli tételsorok.

Hamarosan ismét érettségi időszakhoz érkeznek a középiskolás diákok. Mint minden évben a felkészülés részeként, érdemes kitölteniük a korábbi évek feladatköreit és megoldókulcsait. Érdemes már ilyenkor készülni az írásbeli vizsga mellett a szóbeli vizsgákra is, március 9-én például az összes olyan tantárgyból elérhetővé váltak a szóbeli tételsorok, melyből emelt szintű érettségi vizsgát tehetnek a diákok.

Magyarból a 2020-as szóbeli vizsga témakörei közül sem marad ki Petőfi Sándor vagy épp Ady Endre költészete. A matematika esetében ezúttal is érdemes halmazokra, prímszámokra vagy épp számrendszerekre felkészülniük a diákoknak. Történelemből ide kattintva tudják megtekinteni az érintettek a témaköröket. Nyelvi érettségi esetében angolból és németből is ide érdemes kattintani.

A többi tantárgy esetében az informatikából érettségizők számára is elérhetővé vált az emelt szintű tételsor, csakúgy mint a biológiából készülődőknek. Földrajzból itt érhető el a 2020-as szóbeli követelmény, míg fizikából és kémiából sem ígérkezik könnyűnek az idei feladatsor.

Az idei próbaérettségi ugyan már lezajlott, de a közép- és emelt szintű vizsgafeladatokat ide kattintva bárki elérheti. A 2020-as tavaszi érettségi időszak május 4-én veszi kezdetét, magyar nyelv- és irodalomból. Július 4. és 11. között zajlanak az emelt szintű szóbeli vizsgák, mielőtt megkezdődnének a középszintű szóbeli vizsgák.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.