- hirdetés -

Elfeledett, nem mindennapi nőkre hívja fel a figyelmet a Momentum helyi szervezete. Nőnap alkalmából többek között női forradalmárt, orvost és tudóst is megismerhetnek a belvárosban sétáló orosháziak.

A Momentum Mozgalom azon szeretne változtatni, hogy a nőnap ne csak az apró ajándékokról, a virágról és a csokiról szóljon, hanem az emlékezésről és a gyengébbik nem előtti tisztelgésről. A párt helyi szervezete ennek érdekében egy akcióval készült Orosháza belvárosában.

Fotó: Palcsek István

– Fontos, hogy emlékezzünk az elfeledett magyar nőkre, és felhívjuk a figyelmet a munkásságukra. A főtértől egészen az Árpád-kertig laminált plakátokon mutatunk be néhányat közülük. Bízunk benne, hogy minél többen fogékonyak lesznek a kezdeményezésünkre és megismerik ezeket a nem mindennapi nőket – nyilatkozta az OrosCafénak Németh Sándor a Momentum tagja és egyben az akció helyi szervezője.

Fotó: Palcsek István

A bemutatott személyek között forradalmár, orvos és tudós is szerepel, az őket bemutató plakátokat vasárnap reggel helyezték ki és egészen ma estig lesznek megtekinthetőek. Németh Sándortól megtudtuk, hogy Orosházán kívül Békéscsabán és Gyulán is hasonló akcióval készültek.

Március 8-a a nők iránti tisztelet és megbecsülés kifejezésének napja, amelyet világszerte 1917 óta – hazánkban 1948 óta – ünnepeljük. Korábban tizenhét orosházi nő mondta el az OrosCafénak, hogy mit szeretne kapni ebből az alkalomból.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.