- hirdetés -

Tizenhét orosházi nő mondja el, mit szeretne kapni nőnapra. Férfiak! Meg fogtok lepődni!

Vasárnap Nemzetközi nőnap! Egy ezzel kapcsolatos facebook poszt nagyon elgondolkodtatott. A képen egy nő hozzávágja az ajándékba kapott virágcsokrot a kedveskedni próbáló férfihoz, kifejezvén, hogy nem ez az, amire ő vágyik. Tizenhét hölgyet kérdeztünk meg, mi számukra a legszebb ajándék ezen a napon.

Ágnes
– Nekem elég egy kis jelzés, egy gesztus, egy pici figyelmesség, virág vagy édesség. Vagy például, hogy aznap nem én készítem el a vacsorát.

Erzsébet
– Szerintem jó ajándék ilyenkor is az, ami személyre szabott. Például egy könyv, egy apró kis tárgy, egy bérlet szoláriumba, vagy edzésre. Bármi ami személyes. Én ilyesminek örülnék. Vagy például egy sütinek.

Erika
– Nekem a nőnap a tavaszt, az illatos tavaszi virágokat juttatja eszembe. A színpompás jácintok, tulipánok, fréziák számomra a legszebb nőnapi ajándékok. Családunk férfi tagjai természetesen fel is szoktak megköszönteni engem és lányaimat nőnap alkalmából.

Anita
– Három lánygyermek anyukájaként fontosnak tartom a nőnapot. A férjem mindig meglep minket egy kis virággal, ami aztán nagy becsben van tartva, mert „apától kaptuk”. A legjobb ajándék szerintem, hogy érezteti velünk, mennyire szeret minket. A barátokkal nem tartjuk ezt az ünnepet, de édesapám, testvérem és keresztfiam is mindig megajándékoz minket. Ez az a nap, amikor tudjuk, biztosan találkozunk velük ebben a rohanó világban.

Tünde
– Mit szeretnék? Nyugalmat. Meg a két fiamat és a férjemet együtt, egyszerre látni itthon. Csak egyetlen délutánt velük tölteni, enni és beszélgetni. Ha hoznak három szál fehér rózsát, azért azt sem bánom, de a legjobban időt szeretnék „kapni” nőnapra.

Ágnes
– Nem tulajdonítok különösen nagyobb jelentőséget a nőnapnak. Apukámtól minden évben kapok egy kis jácintot vagy egy tábla csokit két puszi kíséretében. A munkahelyemen sem felejtkeznek meg a nőkről a kollégák, minden évben egy kisebb cserepes virágot kapunk tőlük tiszteletük jelképéül. A legfontosabb azonban, hogy tiszteljük, szeressük egymást az év többi napjain is.

Szilvia
– Szerintem a figyelmesség a legjobb ajándék. Bármilyen tárgyi formában vagy kedvességben megnyilvánulhat, az odafigyelés szándéka a legfontosabb. Édesapámtól mindig kapok egy szál virágot vagy egy kis édességet, és a férjem sem szokta elfelejteni. A férfi kollégák is mindig köszöntenek bennünket, jólesik, hogy ezzel ünneppé teszik a hétköznapot. Bár őszintén…most egy szolibérletnek örülnék a legjobban, mert jön a jó idő, és én még nagyon fehér vagyok.

Gyöngyi
– Otthon és a munkahelyen is egy-egy szál virág vagy csoki az ajándék. Nálunk kicsi a szűk család, csak tesómék és az anyukám. A két fiú, a férjem és a sógorom nekik, illetve nekem és a lányomnak szokott adni valami apróságot! Nincs is másra igény szerencsére.

Éva
– A családom ünnepli ezt a napot. Anno apukám mindig megköszöntött egy szál virággal. Testvérem is szokott gondolni rám, és a fiai is továbbviszik ezt a hagyományt. Az is előfordul a barátok részéről, hogy facebookon küldenek egy rózsacsokrot nőnap alkalmából. Én személy szerint virágnak vagy csokinak örülnék a legjobban nőnap alkalmából, de szerintem a szeretet a legfontosabb, nem az hogy kapjak valamit.

Rozália
– Mi csak a családban tartjuk a nőnapot. Virágot szoktam kapni. A cserepes virágnak egy kicsit jobban örülök, mint a szálasnak.

Mónika
– Tartjuk természetesen ezt a napot, persze nem úgy, mint egy szülinapot. A megszokott ilyenkor a virág, de hogy igazából minek örülnék? Egy élménynek, időnek, kényeztetésnek. Hogy időt szánhassak magamra. Egy kis masszázs, szauna…. csajoskodás barátnővel úgy, hogy ne kelljen nézni az órát…. Egy kellemes este a párommal kettesben. …Színház… Tehát valami olyan dolog, ami ellazít, nyugtat, pihentet. Vagy éppen felpörget.

Alexandra
– Nőnapra általában virágot szoktam kapni, aminek nagyon örülök, mert imádom. Kedvencem a tulipán, a párom ezt természetesen tudja. A családdal ilyenkor vacsizni szoktunk menni, és a barátok is meg szoktak köszönteni egy szál virággal.

Olga
– A nőnapi ajándéknak a lényege a figyelmesség, a köszönet és a hála. Köszönetet mondanak általa a hölgyeknek a gondoskodásért, az érzelmi támaszért, amit nap mint nap nyújtanak a körülöttük élő embereknek. Az ajándék egy kifejezési eszköz, azt fejezi ki, hogy gondolsz a másikra. Nőnapi ajándékként a legjobb szerintem egy kis cserepes virág, mert akárhányszor ránézünk, eszünkbe jut, hogy kitől és miért kaptuk.

Annamária
– Mi tartjuk a családban a nőnapot, virágot vagy csokit szoktam kapni a páromtól, apukámtól és a többi családtagtól, ami mindig nagyon jól szokott esni. Ők nőnap külön figyelmesek is velem, de aminek a legjobban örülök, hogy nem csak erre az egy napra korlátozódik a figyelmességük és kedvességük, hanem az év többi napjára is.

Katalin
– Nálunk még él a hagyomány, a fiaim mindig meglepnek valami kis aprósággal. De nekem az az igazi ajándék, mikor megölelnek, és kapok két puszit.

Csilla
– Ha én kaptam is virágot, vagy bármi kitüntetett figyelmet ezen a napon, az legalább 15-16 éve volt. Nagyon senkim nem is volt. A legutolsó barátom is csak chaten felköszöntött, és kész. Apám sem szokott köszönteni. A nőnap is olyan, mint minden nap. Éppen ezért én már egy virágnak borzasztóan tudnék örülni egyszer, valamikor, váratlanul. Korábban egy patikában dolgoztam, akkor a kollégám minden munkatársat egy fokföldi ibolyával várt. Én is kaptam, azóta is megvan, gondozom, és épp egy pár hete hozta ismét virágait. Csodaszép.

Erika
– Nálunk a családban mindenki kap virágot, még a legkisebb is. A munkahelyen az egy szem férfi csokoládéval köszönt bennünket, nőket. Szerintem egy szál rózsa vagy virág mindennél többet mondhat a nőiesség tiszteletéről. Egy forró ölelés, csók kíséretében szerelemes vallomás is újra és újra.

Kedves férfiak! Meglepődtek? Nem is kérünk mi olyan nagy vagy különleges ajándékot. Látják?! A legtöbb nőnek ilyen egyszerű örömet szerezni!

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.