- hirdetés -

A pénzügyi biztonság és vállalkozások témakörében tartottak előadásokat a Kossuth iskolába meghívott vendégek március 5-én. A Pénz7 nevet viselő program keretein belül a diákok is próbára tehették magukat, csapatként dolgozva kellett különböző feladatokra vállalkozói megoldást találniuk.

A Pénz7 nevet vieslő program országszerte azért jött létre, hogy az általános- és középiskolás diákokat pénzügyi tudatosságra nevelje, játékos feladatok mentén rávilágítva nekik a pénzvilág sajátosságaira. Nem volt ez másként a GYSZC Kossuth Lajos Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium esetében sem, ahol március 5-én fogadták a program keretében Orosházára látogató előadókat.

A diákoknak tanáruk, Lövei Eszter mellett a Corvinus Egyetem oktatója, dr. Forman Balázs és a Mechatromitive Kft. ügyvezetője, Varga Balázs tartott előadásokat pénzügyi biztonságról, valamint vállalkozások megfelelő indításáról, kezeléséről.

A Pénz7 program keretében ülhettek be előadásokra (Fotó: Palcsek István)

– A mai összejövetel célja, hogy egy kicsit bemutassuk a diákoknak a vállalkozási alapismereteket, természetesen életszerű példákat bemutatva, a diákokat kicsit arra késztetve, hogy ők maguk is valamilyen általuk ismert feladatra vállalkozói megoldást találjanak – ismertette a részleteket Varga Balázs.

A diákok csoportba osztva dolgoztak, feladatuk egy olyan cég elképzelése volt, mely megoldást nyújthatott minden kérdésre. A munkákat ezt követően közösen értékelték, majd prezentációkat készítettek, végül lehetőségük nyílt rá, hogy egymás ötleteibe virtuálisan befektessenek. A vendégek gratuláltak a csapatoknak, elmondásuk szerint várakozáson felüli teljesítményt nyújtottak a csapatok.

Varga Balázs elégedetten nyilatkozott a diákok ötleteiről (Fotó: Palcsek István)

– Igazából az most mérsékelten fontos, hogy az ötletek jó ötletek-e, a legfőbb szempont, hogy ebben a szokatlan kihívásban hogyan álltak helyt, rövid idő alatt csapatként dolgozva. Mivel a feladatokon mind végig tudtak menni, így kimondottan büszke vagyok a csapatokra – tette hozzá Varga Balázs.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.