- hirdetés -

Kecskeméten rendezték múlt hétvégén az asztaliteniszezők összevont országos bajnokságát, ahol U21-es korosztályban a PET-BAU ASE kölcsönjátékosa, Nagypál Márta bronzérmes lett. A felnőttek között a Budapesten játszó, de orosházi Tóth Kata élete első OB-címét szerezte.

Az újonctól a szenior korosztályig mintegy 800 sportoló versenyzett Kecskeméten különböző kategóriákban. Köztük ott volt a PET-BAU ASE színeiben Hudák Dorina is, aki U21-es korosztályban indult. A fiatal orosházi tehetség végül a későbbi győztes, és korábban a PET-BAU ASE együttesében szereplő Fehér Orsolyától kapott ki.

Ugyanebben a korcsoportban versenyzett az extraligás csapat szolnoki kölcsönjátékosa, Nagypál Márta is, aki végül egészen a bronzéremig jutott.

A felnőttek között is volt orosházi érdekelt, hiszen Tóth Kata a Budapest ERDÉRT SE asztaliteniszezője párosban állhatott a dobogó tetejére.

Tóth Kata (hátul) először nyert Országos Bajnokságon (Fotó: asztaliteniszezz.hu)

– Úgy álltunk oda, hogy ne nézzük az eredményt, játsszunk lazán, próbáljuk betartani az edző által mondott taktikát. Minél rövidebben játszani, falsosakat pörgetni, jó helyre droppolni és kimozgatni őket, nagyjából ez volt a taktika – ment bele kicsit a szakmai részbe Tóth Kata, aki először nyert ob-t a felnőttek között.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.