- hirdetés -

Az Orosházi Képzőművészeti Közhasznú Egyesület (továbbiakban OKKE) elnöke, F. Varga Mária a 2019-es év eseményeiről és a 2020-as tervekről mesélt.

– Ismét eltelt egy év, elérkezett a közgyűlés napja. A 2019-es év
egyesületünk életében egy viszonylag csendes időszak volt, tekintve, hogy a múlt évben semmilyen kiemelt programunk nem volt. Tettük a dolgunkat, kiállításokat rendeztünk, és megtartottuk az immár hagyományos alkotónapokat Gyopároson – kezdte F. Varga Mária.

A tavalyi évben az egyéni alkotómunka mellett a nyári időszámítás ideje alatt hetente, télen pedig havonta egyszer találkoztak az OKKE tagok a műteremben. Ilyenkor megbeszélték közös terveiket, feladataikat, előkészítették kiállításaikat.

– Alapszabályunk szerint fontos feladatnak tekintjük a kiemelkedő jelenlétet Orosháza és a kistérség képzőművészeti életében. Ilyen a tárlatok rendezése, a cserekiállítások lebonyolítása, valamint a kapcsolatfelvétel – és ápolás. Mindemellett nyílt napokat, alkotó- és családi napok is szervezünk – folytatta.

Az elnök ismertette az OKKE 2020-as év tervezett programjait is.

– Március 27-én a Városi Képtárban Feldmann Tibor emlékkiállítás nyílik
születésének 75., halálának 25. évfordulója alkalmából. Majd május 2-án a Hozz egy képet! nevet viselő amatőr alkotók találkozójára várjuk az érdeklődőket. Május 23-án pikniket tartunk a zombai utcai műteremben, ahol lehetősége nyílik az alkotóknak és a művészetbarátoknak a találkozásra. Június 3-től 7-ig alkotónapokat szervezünk a gyopárosi BRDSZ üdülőben. Június 19-én a Petőfi Művelődési Központban az egyesület Nyári tárlata, az éves reprezentatív kiállításunk lesz látható – folytatta F. Varga Mária.

A sornak itt még nincs vége. Augusztus 14-én a Városi Képtárban is megtekinthetjük az OKKE tagok munkáit. Az orosházi festők Pusztaföldvárra is terveznek kiállítást, illetve több vidéki városba is elviszik alkotásaikat. Ezek a tárlatok jelenleg szervezés alatt állnak.

A nyílt- és alkotónapokra minden érdeklődőt szeretettel várnak a szervezők!

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.