- hirdetés -

A következő napokban a 47-es főút részleges, időnként teljes útzára mellett vágnak ki Csorváson egy közel 20 méter magas és 85 éves jegenyenyárfát. Az Orosházáról Békéscsaba felé közlekedők tervezzék meg időben útjukat.

A közelmúlt jeges és szeles időjárása miatt több méretes ág a forgalmas közutakra esett és a jelenleg is letöredező ágak balesetveszélyesek, ráadásul elektromos és egyéb légkábelek is vannak. A szakemberek szerint az élet- és vagyonbiztonság miatt van szükség a Csorvás képét meghatározó fa kivágására – tájékoztatta az OrosCafét a Csorvási Híradó.

A kitermelés ideje: március 4-e, 5-e vagy 6-a, 8 és 18 óra között. Hogy pontosan melyik napon végzik el a főút közlekedését érintő munkát az az időjárástól függ – szeles napon nem vágják a fát.

Mint írják, meglehetősen összehangolt munkavégzésre lesz szükség, a munkálatok biztonságos elvégzése miatt ugyanis elkerülhetetlen a 47-es főúton a folyamatos félpályás, időnként teljes útzár, valamint a Batthyány utca a Kossuth és az István király utcák közötti szakaszának teljes lezárása.

A 47-es számú főút tekintetében forgalomelterelésre nincs lehetőség, a Batthyány utca estében a forgalomelterelés a Kossuth és az István király utcák felé történik.

A forgalomirányítást a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Orosházi Üzemmérnökségének szakemberei végzik. A megkülönböztetett jelzést használó járművek továbbhaladása biztosított lesz az útlezárás feloldásával.

A munkálatok idejére szükségszerű az érintett szakasz áramtalanítása is. Érintett a Batthyányi utca 3-13, 4-6/5, Gremsperger utca 4., Kossuth Lajos utca 1-51, 2-46/1, Rákóczi utca 35-99, 18-72-76, Vörösmarty Mihály utca 15-21, 10-12. Az áramszolgáltató tájékoztatása szerint aggregátort kizárólag azok használhatnak, akik erre előre, írásban engedélyt kértek. A munkálatok idejére a csorvásiak türelmét és megértését kérik.

Kiemelt kép: Google Maps

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.