- hirdetés -

A serdülő korosztály második országos válogatója zajlott a hét végén Nagykanizsán. A válogatottságra pályázók dolgát egy csapat horvát versenyző nehezítette a viadalon.

Az Orosházi Spartacus Birkózó Klub a két sérült fiú nélkül, négy lány versenyzővel utazott a válogatóra. Páli Sándor edző előzetesen minimum két sikeres szereplést várt a tanítványoktól.

A 46 kilósok közt Benkő Zsanett képviselte az egyesületet. Az első válogató második helye után Nagykanizsán megismételte ezt a szereplést. ESMTK-s ellenfele, ugyanúgy, mint legutóbb, a döntőben ismét jobbnak bizonyult. Zsanett számára még nem zárult le a válogatottba kerüléshez vezető út. A klubnál bíznak benne, hogy a Magyar Bajnokságon sikerül visszavágni és fordított lesz a sorrend.

Benkő Zsanett újra „csak” a dobogó második fokára állhatott fel (Fotó: OSBK)

54 kilóban Szabó Zsóka versenyzett orosházi színekben. A kezdeti jó birkózás és az első győzelem után kikapott egy horvát lánytól és nem jutott a négy közé sem. Páli Mirella egy súlycsoporttal feljebb szintén nem tudta magát a legjobb négybe verekedni. Egy Honvédos lány állította meg, akit pedig az egyik horvát, így Mirella sem birkózhatott tovább. A +66 kilóban, az első válogatón második helyet szerző Balázs Renáta szereplésében reménykedhettek még az orosházi klub vezetői. Ő a legutóbbi győztes ellen 2-2-vel kapott ki. Ezen, a döntetlennel elvesztett mérkőzésen fejben nem is tudta magát túltenni és így a második találkozóját is elvesztette, de számára is ott van még utolsó szalmaszálként az országos bajnokság.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.