- hirdetés -

Idei első versenyükön léptek fel Soroksáron a Candy Dance Crew táncosai. Mivel korábban még nem vettek részt a Klauzál Kupán, így fokozott várakozás előzte meg a megmérettetést. Az eredmények azonban bőven megtérítették az elmúlt hetek kemény felkészülését, a kilencfős gyermekcsapat ráadásul a dobogó tetejére állhatott fel.

A Soroksári Sportcsarnokban kezdték meg február 29-én a 2020-as versenyszezont a Candy Dance Crew táncosai. Földesi Szandrára és csapatára nehéz verseny várt a XXIII. Klauzál Kupával, hiszen az ország szinte minden pontjáról érkeztek csapatok az erős mezőnybe.

– Ez egy országos amatőr táncverseny, amin korábban még soha nem vettünk részt, így nem is nagyon tudtuk, mire számíthatunk a verseny részleteit illetően, hogy milyen erős lesz a mezőny, hogyan pontoz a zsűri – ismertette a részleteket Földesi Szandra.

Korábban még sosem jártak a soroksári versenyen, így nem tudták, mire számítsanak (Fotó: rendezvenyfotozas.hu)

Két korosztályban, a gyermek és junior korcsoportban indultak az egyesület versenyzői, összesen tíz produkcióval, egyénileg, csapatban és formációban is több versenyszámban voltak érdekeltek. A legnagyobb sikert a gyermek korcsoportú kilencfős csapat érte el, akik a dobogó legfelső fokára állhattak fel, csakúgy mint korábban a nagyszalontai nemzetközi megmérettetésen.

– Nagyon örülünk annak, hogy a legutóbbi szakmai zsűri mellett az itteni zsűri is megerősítette, hogy ez egy igen jól összerakott és összeért koreográfia, melyhez egy remekül együttműködő, kiváló teljesítményt nyújtó csapat párosul Ráadásul egy rendkívül erős mezőnyben érték el ezt a kiváló eredményt, kilenc másik szuper produkciót és csapatot maguk mögé utasítva – tette hozzá a csapatvezető.

A táncosok a népes mezőny ellenére több kategóriában is közel álltak a dobogós helyezésekhez. Az egyesület junior duója, Berta Zsófia és Várdai Krisztina a negyedik helyen végeztek, a junior csapat és a junior formáció tagjai is kitettek magukért, mindkét kategóriában az ötödik helyen zártak.

A népes mezőny ellenére több kategóriában is szép eredményekkel zártak (Fotó: rendezvenyfotozas.hu)

Egyéniben mind a gyermek, mind a junior korosztályú táncosok a középmezőny elején végeztek, mindkét kategóriában több, mint húsz versenyző között kellett helytállniuk.

Részletes eredményeik:
Gyermek egyéni:
Tóth Lina 8. helyezés
Ilyés Amira 10. helyezés
Berta Zsófia 13. helyezés

Junior egyéni:
Gyulai Gabriella 9. helyezés
Kiss Tímea 10. helyezés
Várdai Krisztina 11. helyezés

A csapatot a múlt héten a szép eredmények mellett még újabb örömhír érte, Várdai Krisztinát ugyanis első helyen vették fel a Premier Művészeti Szakgimnázium kortárs modern tánc szakára.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.