- hirdetés -

Tokodon kezdték, Nagykanizsán zárták a februárt a serdülőkorú birkózók mindhárom szakágban. Az év második korosztályos válogató versenyére szombaton 66 lány és 141 szabadfogású, vasárnap pedig 119 kötöttfogású versenyző csapott össze a címeres mezekért. A mezőnyt horvát és holland versenyzők is színesítették.

Az Orosházi Birkózó Egyesület (OBE) hat versenyzővel képviseltette magát, köztük Boros Norman a szabadfogású és kötöttfogású kategóriában is szőnyegre lépett a 68 kilogrammosok mezőnyében. A két versenyszám közül a szabadfogású küzdelmek sikerültek neki jobban, az erős mezőnyben a dobogó harmadik fokára állhatott fel a kemény küzdelmeket követően.

Közel járt az éremhez a szabadfogásúak közt Czikora Dániel is, aki három győztes mérkőzést követően az elődöntőben szenvedett vereséget, majd a vigaszági küzdelmeket követően végzett az ötödik helyen a 62 kilogrammos súlycsoportban. Szintén az ötödik helyen zárta a küzdelmeket a női 50 kilogramm versenyzője, Ella Alexandra.

Boros Norman (b) és Cseh Balázs (j) bronzéremmel zártak, edzőjük Jeszenszky P. László társaságában (Fotó: Facebook)

Cseh Balázs ezúttal a kötöttfogású mezőnyben állt rajthoz, megszokott súlycsoportjában, a 85 kilogrammosok között. A körmérkőzést jelentő nordic systemet és az elődöntőt követően a bronzmérkőzésen bizonyíthatott. Magabiztos birkózással húzta be az éremcsatát, így Boros Normanhoz hasonlóan a dobogó harmadik fokára állhatott fel.

A serdülőket követően a következő hétvégén a diák I és diák II korosztályok képviselői bizonyíthatnak. Előbbi korosztály számára kötöttfogásban, utóbbiak számára szabadfogásban rendeznek területi bajnokságot Gyomaendrődön.

Kiemelt kép: Cseh Balázs a dobogón (Fotó: Facebook)

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.