- hirdetés -

Az orosházi önkormányzat „Tanulói ösztöndíjpályázatot” hirdettet. Az uniós pályázat célja a hátrányos helyzetű gyermekek, tanulók, hallgatók közneveléshez vagy felsőoktatáshoz való hozzáférésének biztosítása.

Ennek keretében az alap-, közép- és felsőfokú oktatási intézményekben tanuló, hátrányos helyzetű gyermekek és fiatalok részére ECDL vizsga, vagy bármely nyelvű és fokozatú nyelvvizsga, valamint a gimnáziumi érettségi, szakgimnáziumi érettségi vagy szakközépiskolai vizsgabizonyítvány megszerzésének támogatása és elismerése. Ösztönözve ezzel a gyermekeket és a fiatalokat a továbbtanulásra (a pályázatban csak a 2018.01.01. után megszerzett bizonyítványok számítanak támogathatónak).

Az ösztöndíjban azok az Orosháza, Tótkomlós, Kardoskút, Kaszaper és Nagybánhegyes területén állandó lakóhellyel rendelkező tanulók részesülhetnek, akik hátrányos, vagy halmozottan hátrányos helyzetűek, sikeres ECDL vizsgát, vagy bármilyen típusú államilag elismert sikeres nyelvvizsgát tettek,sikere s gimnáziumi érettségi vizsgát, szakgimnáziumi érettségi vizsgát vagy szakközépiskolai vizsgát tettek, valamint más ösztöndíjban nem részesülnek.

A pályázatot nagykorú pályázó, illetve a gyermekét saját háztartásában nevelő szülő, vagy törvényes képviselő nyújthatja be. A pályázathoz szükséges dokumentum ide kattintva érhető el (“A” komponens adatlap), postai úton lehet benyújtani a Békés Megyei Vállalkozási és Fejlesztési Nonprofit Kft.-nek címezve az alábbi címre: 5666 Medgyesegyháza Kossuth tér 21/a., vagy személyesen az 5666 Medgyesegyháza Kossuth tér 21/a. Címen, Horváth-Gazsó Adrienn szakmai vezetőnél munkaidőben.

A pályázatok benyújtásának határideje: a pályázatra rendelkezésre álló keretösszeg teljes felhasználásának időpontja, de legkésőbb 2020. március 15.

A részletek ide kattintva olvashatók.

(kiemelt képünk illusztráció: pixabay)

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.