- hirdetés -

A múlt hétvégén Karcag adott otthont az asztalitenisz Diákolimpia országos döntőjének ahol eredményesen szerepeltek az orosházi tanulók is.

A III.-IV korcsoport „A” kategóriájában (igazolt versenyzők) szerepelt Hudák Dorina a Táncsics Gimnázium tanulója, aki a csoportmérkőzések során valamennyi ellenfelét magabiztosan győzött le. A főtáblán 2-0-s vezetése után szorosabb mérkőzésen múlta felül a budapesti Kemecsei Lindát. A döntőben válogatott társa és a serdülő ranglista vezető Volentics Anna a Dunakeszi versenyzője volt az ellenfele. Kiélezett küzdelemben a játszmákon belül minimális különbséggel vereséget szenvedett és a dobogó második fokára állva ezüstérmesként zárta a versenyt.

Az I-II. korcsoport „B” kategóriájában a csapatversenyben a Székács József Evangélikus Óvoda Általános Iskola és Gimnázium csapata Bényei Nelli, Gálik Boglárka, Vadász Réka, Keresztes Viktória összeállításban a harmadik helyet szerezte meg, ami nagy siker. Réka és Viktória még az elkövetkező évben a korcsoportban versenyezhet és ezt az eredményt viszonylag kevés játékos múlttal a hátuk mögött érték el.

– Ugyanakkor örvendetes, hogy mindhárom kislány a „Sport Legyen a Tiéd” program keretében a tanórákba épített asztalitenisz foglalkozások keretében ismerkedett meg a sportág alapjaival – írja beszámolójában Bogdánffy Csaba.

A korcsoport egyéni versenyében Bényei Nelli a negyedik pozícióban zárta a versenyt úgy, hogy a döntőbe jutásért kiélezett és szoros mérkőzésen a döntő játszmában 12-10-re kapott ki a későbbi győztestől.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.