- hirdetés -

Magyarország legnépszerűbb számsorsjátékán már 34 hete nem volt nyertes játékos, így immár 5,252 milliárd forint a várható főnyeremény, mely az ötös lottó történetének legnagyobbja.

Ötmilliárdos főnyereményt eddig mindössze két alkalommal, 2003-ban (5,092 milliárd forint) és 2015-ben (5,049 milliárd forint) lehetett nyerni az ötös lottón.

Az eddigi két legnagyobb nyereményt éppen a halmozódás 37. hetében vitték el, amihez ezúttal még négy hétig kellene tartania a jelenlegi nyeretlenségi sorozatnak. Magyarországon átlagosan 3,3 millió játékos játszik hetente. Ha 12 hónap halmozódás után sincs telitalálatos szelvény, a teljes összeget a játékosok között sorsolják ki. Ugyanez történik abban az esetben, ha van öttalálatos szelvény, ám a játékos mégsem jelentkezik nyereményéért 90 napon belül.

– A főnyeremény a játékosok által megvett szelvények számától is függ. Nem meglepő tehát, hogy ilyen gyors ütemben halmozódik a jackpot, hiszen csak a múlt héten több, mint 5,7 millió szelvényt töltöttek ki a kedves játékosok – olvasható a Szerencsejáték Zrt. honlapján.

Fokozhatja az érdeklődők kedvét, hogy a hatoslottó főnyereményét elvitték a 8. héten megtartott számsorsoláson. A 2, 16, 22, 33, 43, 44 számoknak köszönhetően valaki 328 371 365 forinttal lett gazdagabb.

Megkeresésünkre az egyik orosházi lottózó is elmondta, hogy a városban és környékén is egyre nagyobb az érdeklődés. Sokan mennek el, hogy kitöltsenek egy ötös- vagy hatoslottó szelvényt, bízva abban, hogy esetleg közülük kerülhet ki a következő szerencsés nyertes.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.