- hirdetés -

Egy emberben gyakran sokkal több van, mint azt elsőre gondolnánk.

Takács Henriettát ismerem már jó pár hónapja, minden héten beszélünk pár szót az evangélikus iskolában, ahol takarítóként dolgozik, de sosem gondoltam volna, hogy este, miután hazamegy a munkából, ő nem a telefon vagy a távirányító, hanem az ecset után nyúl. És milyen jól teszi. Otthonában mutatta meg nekünk szebbnél szebb akril képeit, amik közt portrék és tájképek is szerepelnek.

– Gyerekkorunk óta imádunk rajzolni. Az ikertestvérem, a nővérem és én apukánktól örököltük a képzőművészet iránti szeretetünket. Ő nagyon sokat rajzolt nekünk, mikor kicsik voltunk, legtöbbször vicces grafikákkal szórakoztatott minket. Iskolás korunkban sosem hagytuk ki a rajzpályázatokat, és az ikertesómmal fel is vettek minket a Tömörkénybe, de aztán más utat kezdtünk el járni. Ő most Kanadában táncos kosztümöket varr, húsz éve profi módon űzi a munkáját. Én néhány éve Pozsonyban kezdtem el újra festegetni. Az ottaniak nagyon szeretik a klasszikus zenét és művészetet, és kinn kedvet kaptam az alkotáshoz.

Heni képei körében (Fotó: Palcsek István)

Henrietta tűzzománckészítő végzettséget is szerzett az érettségi után, de az álmai a háttérbe szorultak, a szülőket kellett segítenie, majd megszületett a kislánya. De hobbiként megmaradt számára a festészet, sok képet készít a családja számára is. Egyszer édesanyja születésnapjára azt a kedves pillanatot ragadta meg, mikor édesapja és ő egymás mellett ülnek, és apukája rajzol neki.

– Ha elkezdem, nem tudom abbahagyni. Élnek bennem az egykori emlékek, amikor Fekete Jani bácsihoz és Feldmann Tiborékhoz, az orosházi festőkhöz jártunk tanulni, gyakorolni. Szép idők voltak, és sokat köszönhetünk nekik – folytatta. Jelenleg akrillal dolgozok, amit nagyon szeretek. Kanadából nemrég ötven kiló festékkel jöttem haza, úgyhogy nem rövid távra tervezek A festés teljesen kikapcsol és elmerülök benne. Este hazajövök a munkából, nekilátok, és van, hogy reggelig abba sem bírom hagyni. Az akrilt már jól ismerem, de nemrég vettem olajfestéket, úgyhogy azt is szeretném kipróbálni – mesélte.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.