- hirdetés -

Megkezdték az idei versenyszezont a szenior úszók, köztük az orosházi kiválóság, Gombkötőné Tóth Ilona is.

A százhalombattai rövidpályás országos bajnokságon ötvennyolc egyesület, mintegy négyszáz versenyzője csobbant vízbe az elmúlt hét végén. A szeniorok, a különböző versenyszámok és korosztályok küzdelmei során közel ezerhétszáz rajtot hajtottak végre.

Ilona – ahogy szokta – öt számban indult, ezúttal azonban már a X. korcsoportban, a 70-74 évesek között. Kétszáz és négyszáz méteres gyorsúszásban országos csúccsal győzött (ezzel már 138. országos csúcsát úszta), ötven és száz gyorson, valamint száz vegyesen másodikként csapott a célba. Mint elmondta, az aranyérem így is családban maradt.

ILona a versenyen. Mellette fürdőköpenyben Miklós Attila a Szenior Úszó Szövetség alelnöke (Fotó: GTI)

– A három számban, ahol második lettem, csak a nővérem tudott megelőzni. Vele kapcsolatban azt nem szabad elfelejteni, hogy aktív versenyzőként – velem ellentétben – válogatott kerettag úszó volt. Azt gondolom, hogy Csanádiné Tóth Magdolnától, a tavalyi világbajnokság négyszeres győztesétől, néhány századdal nem szégyen kikapni – mondja szerényen Ilona.

Mint Gombkötőné Tóth Ilonától megtudhattuk, az idei év fő versenye, a június 1-7-ig tartó Szenior Európa Bajnokság lesz, melynek ezúttal Budapest ad otthont. Az erre való felkészülésbe két versenyt (Békéscsaba, március, Hódmezővásárhely, április) iktat be. Az Eb kvalifikációs időkkel nincs gondja, sőt. Az Ilona által úszott időeredményekkel a harmincöt évesek közt is elindulhatna.

Most a két tavaszi versenyt leszámítva a szorgalmas edzések időszaka következik a kiváló orosházi versenyző számára, aztán június elején majd szurkolunk az Európa-bajnokságon.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.