- hirdetés -

A duális képzés nemcsak tudást, hanem keresetet is biztosít az intézmény hallgatóinak. A Doherty Hungary Kft., mint az egyetem egyik duális partnere szívügyének érzi, hogy a hallgatók első kézből jussanak megfelelő tudáshoz és tapasztalathoz.

A duális képzés a magyar felsőoktatás új innovációs képzési programja, melynek köszönhetően a szükséges gyakorlati tudáson túl némi keresetre is szert tehetnek a diákok. Nem utolsó szempont, hogy a munkaerőpiacon szerzett tapasztalattal a duális képzésben résztvevők könnyebben juthatnak álláshoz is.

A Doherty Hungary Kft. szintén duális partnere a Kodolányi János Egyetemnek. A vállalat kiemelten fontosnak tartja, hogy naprakész és gyakorlatias tudást nyújtson hallgatóik számára.
– Emellett korán megtapaszthatják milyen is a munka világa, valamit megtanítjuk őket fiatalon beintegrálódni egy munkahelyi közegbe. A képzés során kapott elméleti tudást ki tudják nálunk egészíteni gyakorlati tudással, melyet szakembertől tanulhatnak meg. Ezzel is könnyítve az elméleti tudás elsajátítását – nyilatkozta Bagdiné Fodor Erika, a vállalat ügyvezető igazgatója. Hozzátette, nagyon jó partnerkapcsolatot ápolnak a Kodolányi János Egyetemmel. Folyamatos a kapcsolattartás az intézmény és a cég között.

Jelenleg két felsőfokú hallgatója van a Dohertynek. Közülük az egyik gépészmérnök alapszakra, míg a másik hallgató gazdálkodás és menedzsment alapszakra jár a felsőfokú képzés esetében. 

Megtudtuk, a hallgatók a beillesztés során megismerkednek a vállalat minden területével, betekintést nyernek a fontos folyamatokba és megismerik a vállalatnál dolgozó kollégákat és az ő mindennapjaikat.
– Ezután pedig a hallgató az alapszakjához igazított gyakorlati képzésben vesz részt, ahol elsajátítja a tanulmányaihoz illetve az alapszakjához szükséges legfontosabb gyakorlati, illetve elméleti tudást – mondta az ügyvezető.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.