- hirdetés -

A végjátékban dőlt el a két pont sorsa az orosházi női kézilabdázók mérkőzésén. Az ötvenedik percben még a vendégeknél volt az előny, de a kihagyott ziccerek miatt elmaradt a siker a Ferencváros otthonában.

FTC U19 – OXXO Energy Orosházi NKC 25-23 (11-15)
NB I/B-s női kézilabda-mérkőzés, Budapest, 150 néző.
Vezette: Hantos Dorina, Rózsahegyi Brigitta.
Orosháza:

Csizmadia – Antal 2, Kenyeres 3, Dancsó 1, Kamuti 2, Farkas 4, Bíró 3. Cserék: Cseh (kapus), Tóth S. 2, Román 4, Mikula 1, Nemes 1, Berta, Horváth B. Vezetőedző: Vágó Attila.
A Ferencváros legjobb góllövői: Zsembery 10, Ballai 5.
Kiállítások: 10 perc, illetve 10 perc. Hétméteresek: 8/5, illetve 2/1.

Egyáltalán nem várt könnyű találkozó az OXXO Energy Orosházi NKC együttesére, hiszen hazai pályán eddig csak egyszer szenvedett vereséget a Ferencváros ifjúsági együttese az NB I/B-ben.

Ennek tudatában koncentráltan és jól kezdte az összecsapást a vendég alakulat. Bíró Petra és Tóth Sára talált a kapuba, míg Csizmadia Fanni is rögtön az elején védéssel mutatkozott be. A 10. perc környékén egyenlített ki a fővárosi együttes, majd a vezetést is megszerezte. A 17. percben 10-7 állt az Elek Gyula Aréna kijelzőjén.

Az orosházi védekezés továbbra is jól zárt, a kapusteljesítményre sem lehetett panaszuk. Ennek köszönhetően fokozatosan zárkózott a csapat és egy négygólos szériának köszönhetően újra előnyt jegyezhettek Dancsó Dalmáék (22. perc 10-11). A lendület egészen a szünetig kitarott, ennek tudható be, hogy négygólos fórban vonulhattak az öltözőbe Vágó Attila tanítványai (11-15).

A folytatásban három perc alatt elolvadt a két csapat közötti különbség. A Fradi nyitott védekezésre váltott, ami érezhetően zavarba hozta a vendég támadókat. Érkezett is Vágó Attila időkérése (34. perc 15-15). Sikerült rendezni a sorokat és továbbra is őrizte minimális, egy-kétgólos előnyét az ONKC.

Ekkor következett az idegőrlő végjáték. Az 50. perc környékén technikai hibákat és kihagyott helyzeteket könyörtelenül kihasználta a lelkes hazai együttes. Az 52. percben kiegyenlített, majd a vezetést is megszerezte a Fradi. Az utolsó percekben – hasonlóan az Eger elleni találkozóhoz – rengeteg tiszta lövőhelyzet maradt gól nélkül, aminek következménye a 25-23-as vereség lett.

Vágó Attila: – Magunknak köszönhetjük a vereséget, egy győztes meccset buktunk el. A mérkőzés végén ismét buta hibákat vétettünk, rengeteg ziccert hagytunk ki, ami nem fér bele ezen a szinten.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.