- hirdetés -

A Határőr Nyugdíjasok Orosházi Egyesülete Gyopároson, a Napsugár szálló különtermében rendezte meg éves közgyűlését február 15-én, mely esemény idén egyben tisztújító közgyűlés is volt.

A több, mint százhatvan főt tömörítő egyesület tagjai zsúfolásig megtöltötték a különtermet. Itt is tetten érhető volt – a külső szemlélő számára is – ami később a beszámolókból is kiderült, hogy egy példásan működő, rendkívül aktív egyesület a határőr nyugdíjasoké.

A tagság zsúfolásig megtöltötte a különtermet (Fotó: Palcsek István)

A szokásos formaságok lebonyolítása után Hortobágyi Zoltán elnök, ny. r. ezredes lépett a mikrofonhoz és megtartotta a tavaly évről szóló elnöki, elnökségi beszámolót. Sorra vette az elmúlt esztendő történéseit. Nem volt egyszerű a dolga, hisz nagyon sok eseményt szerveztek és nagyon sok eseményen vettek részt az egyesület tagjai. A beszámolóból kiderült, hogy példás az együttműködés a rendőrséggel, akik megbecsülik és lehetőségeik szerint segítik is nyugállományú kollégáikat, valamint, hogy voltak kevéssé szokványos programok is, mint például a Nőnaphoz hasonlóan megrendezett Férfiak Napja. Az elnök büszkén jelenthette ki, hogy az egyesület etikai és fegyelmi bizottsága a múlt évben (is) „munkanélküli” volt.

Az elnökség után a jelölő bizottság számolt be munkájáról, majd a tagság megválasztotta a következő ciklus vezetőségét. Valószínűleg kiválóan végezték a munkájukat az elnökség tagjai, mert a következő négy évre is ellenszavazat nélkül választották őket újra.

A következő négy évben is Hortobágyi Zoltán lesz az elnök (Fotó: Palcsek István)

A közgyűlés munkája ezek után az idei évre vonatkozó munkaterv és pénzügyi terv megvitatásával, illetve a 2021-re szóló tagsági díj mértékének megállapításával folytatódott. Az érdemi munka lezárásaként elismeréseket vehettek át az egyesületért sokat tett tagok.

A közgyűlést megtisztelte jelenlétével, Békés megye rendőr főkapitánya, dr. Polyák Zsolt dandártábornok, aki elmondta, hogy örömére szolgál a nyugdíjas egyesülettel ápolt jó kapcsolat.

– Az egyesület olyan kiváló szakmai munkát végez, elsősorban a határőr hagyományok továbbvitelével, hogy mindenképp megérdemli a segítséget, az összefogást. A magam részéről mindent megteszek, hogy az egyesületet mind anyagilag, mind erkölcsileg a továbbiakban is, a lehetőségekhez mérten, maximálisan támogassam – tette hozzá a főkapitány.

A szombati program a szálló éttermében közös ebéddel zárult.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.