- hirdetés -

Magyarországon tavaly „esküvőboom” volt, szeptember végéig többen kötötték össze életüket, mint 2018 egészében – írja az MTI. Az országos tendenciához hasonlóan a városban is növekedett a házasság intézményének népszerűsége.

Orosházán is tovább folytatódott a növekvő tendencia, a Polgármesteri Hivataltól kapott tájékoztatás szerint amíg 2018-ban 138 alkalommal, addig tavaly már 164-szer mondták ki a boldogító igent.

Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, 2019-ben is a júliustól szeptemberig tartó időszakot választották a legszívesebben a házasodni vágyók. Az is kiderült, hogy még mindig a tradicionális házasságkötések a népszerűek a városban. Az anyakönyvvezető beszédén felül vers, ének teszi még ünnepélyesebbé a családi eseményt.

Orosházán nincs hagyománya annak, hogy újból megerősítsék a házasságkötést. Évente általában csupán egy-két alkalommal kérik ezt, de 2019-ben egyetlen ilyen esküvőt sem bonyolítottak le a hivatalban.

A KSH a magyarországi házasodási szokásokkal kapcsolatban azt írta, hogy 2018-ban a házasodó férfiak átlagos életkora mintegy három évvel volt magasabb a nőkénél, átlagosan a férfiak 36,6, a nők 33,5 évesen álltak anyakönyvvezető elé.

Fenti összegzésünk apropóját a Házasság Hete országos programsorozat adta, amelynek célja, hogy ráirányítsa a figyelmet a házasság, a család értékeire és fontosságára. A mozgalom 1996-ban indult az Egyesült Királyságban, ma már négy kontinens több mint húsz országában tartják. Magyarországon 2008 óta rendezik meg az eseményt keresztény egyházak és civil szervezetek összefogásával.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.