- hirdetés -

Mezőberényben rendezték meg az elmúlt hétvégén a diák I és diák II-es korosztály birkózóinak meghívásos szabadfogású versenyét. Az Orosházi Birkózó Egyesületet kilenc fiatal versenyző képviselte, akik szép teljesítménnyel zárták a megmérettetést.

Dél-Kelet magyarországi területi meghívásos birkózóversenynek adott otthont Mezőberény, ahol a diák II és diák I korosztályok képviselői mérhették össze erejüket és felkészültségüket. Az Orosházi Birkózó Egyesületet kilenc versenyzője képviselte, többen betegség miatt maradtak távol. Az egyesület beszámolója szerint azonban, akik elutaztak, nem maradtak adósak a jó eredményekkel.

A diák II-es korosztályban összesen három éremnek örülhettek, az 54 kilogrammban versenyző Takács Ádám és a 63 kilogrammban induló Ivanics András is a dobogó tetejére állhatott fel. Verasztó Albert bronzéremmel zárta a 26 kilósok küzdelmeit, ő azonban nemcsak itt, hanem külön engedéllyel egy korosztállyal feljebb is kipróbálhatta magát, éppen csak lecsúszva a dobogóról.

A diák I-esek közt újabb aranyéremmel gazdagodott az orosházi küldöttség, Zsóri Axel révén, aki a 38 kilogrammosok mezőnyében harcolta ki a súlycsoport aranyérmét. Két versenyzőt is csak egy hajszál választott el a győzelemtől, Bódi Csaba a 32, Posuch Petra a 62 kilósok közt állhatott fel a dobogó második fokára, csapattársuk Rózsás Tamás pedig bronzéremmel zárta a korosztály küzdelmeit.

A szép eredményeknek köszönhetően az egyesület öt versenyzője jutott tovább az országos döntőbe.

Részletes eredmények:
Diák II. korosztály:

26 kg: Verasztó Albert III. hely
32 kg: Malkócs Zoltán V. hely
54 kg: Takács Ádám I. hely
63 kg: Ivanics András I. hely

Diák I. korosztály:
29 kg: Verasztó Albert IV. hely
32 kg: Bódi Csaba II. hely
38 kg: Zsóri Axel I. hely
42 kg: Török Dávid V. hely
46 kg: Rózsás Tamás III. hely
62 kg: Posuch Petra Panna II. hely

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.