- hirdetés -

Vidám társaságok, kiváló zene és ételek, meg persze jó cél: ez hozta össze idén is az orosházi rotarysokat, hogy az ország más részeiről érkezett és határon túli klubtársaikkal közösen szórakozzanak egy este erejéig. A rendezvény bevételét ezúttal a gyerekekre fordítják.

A vendégek nagy része ismerősként üdvözölte egymást február 8-án, hiszen nem csak a Rotary Club Orosháza, de a rendezvény is évtizedes múltra tekint vissza. Az első bált 15 éve tartották, és azóta is minden évben összejönnek, töretlen lelkesedéssel.

Mint Lászik Gábor klubelnök elmondta, a gondtalan kikapcsolódás, kapcsolatépítés mellett azért is fontos számukra a rendszerint februári bál, mert ilyenkor általában össze tudják gyűjteni az éves céljaik megvalósításához szükséges pénzt.
– Olyan puffert tudunk itt képezni, ami megalapozza a következő egy évünket. Mindig más célközönséget támogatunk, és a báli bevétel többnyire elegendő ahhoz, hogy biztonsággal tervezhessünk – fogalmazott.

Idén két célterületet jelöltek meg. Egyészt a Muzsikáló Gyermekekért Alapítvány működéséhez, másrészt a szintén hagyományos Orosházi Gyermek Rotary-tábor megrendezéséhez szeretnének hozzájárulni.
– Négy hangszert vásárolunk, hogy a zenei képzésnek egy kis lendületet adjunk, és gördülékenyebbé tegyük az oktatást. Tapasztalják meg a diákok, mennyivel könnyebb egy jó hangszeren tanulni. A nemzetközi nyári táborunk pedig szintén szívügy, idén már tizedik alkalommal látjuk majd vendégül a rászoruló gyerekeket – emelte ki Lászik Gábor.

Az alapítványnak Horváthné Kriczki Zita kuratóriumi elnök szerint jól jön a támogatás.
– Számos hangszerünk több évtizedes, elavultak, sok el is romlott, és az utóbbi két évben volt csak arra lehetőségünk, hogy különböző programokon keresztül frissítsük az eszközparkunkat. Persze nyilván a több évtizedes hátrányt nem lehet ennyi idő alatt ledolgozni, így nagyon örülünk a Rotary által felkínált lehetőségnek – árulta el hozzátéve, ezúttal a fúvós tanszak gazdagodik a négy hangszerrel, ami azért is szerencsés, hiszen a gyerekek nem csak szólóban, de különféle kamaraegyüttesekben is játszanak. – Így aztán egyre több hangszerre van szükség, de nem minden család teheti meg, hogy vásárol sajátot. Ők a művészeti iskola hangszereit, köztük hamarosan a négy újat kölcsönözik ki, azokon tanulnak és azokkal lépnek fel.

Az akcióval a rotarysok közvetve csaknem ötszáz gyermeket támogatnak, ennyien tanulnak zenét idén a Liszt Ferenc Alapfokú Művészeti Iskolában. A szervezet azonban ezen kívül is aktív, az egyik legtöbbet dolgozó klub az országban.
– Ma hallottam, hogy ami ezt a klubot a számtalan jószolgálati cselekedeten túl összetartja, az az egymás iránt érzett büszkeség. Ilyet eddig sehol nem mondtak nekem, és rendkívül jól esett, hogy egy baráti kapcsolatokkal megerősített csapatba jöhettem el, ezért a tavalyi után idén is örömmel mondtam igent a báli meghívásra. Tetszik a nemzetközi hangulat, hiszen több ország rotarysái, és bízom benne, hogy nem csak klubtagok vannak jelen – árulta el Kézdi László, a 1911 Magyar District kormányzója, az est fővédnöke.

A bálozókat Dávid Zoltán polgármester is köszöntötte, elmondta, milyen örömmel érkezett a rendezvényre, hiszen a rotarysok azok, akik az első hívó szóra jönnek, ha valaki segítséget kér.
– Nagyon nagy szó ez, hiszen a mai világban az összefogás, a segítőkészség, a jóakarat rendkívül fontos. Sokat számít, hogy az emberek kedvesek, mosolygósak, egymás problémáira érzékenyek legyenek – mondta.

A megnyitót követően összesen tizenkét hazai és három romániai város rotarystái és vendégeik szórakoztak egészen hajnalig. A kedélyes, baráti beszélgetések közben pedig minden bizonnyal számos újabb gyümölcsöző kapcsolat és jószolgálati cselekedet ötlete született meg a fejekben.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.