- hirdetés -

A Nagyszénási Kulturális Központ Nonprofit Kft. Mira Csillagászati Szakköre a XII. csillagászati akadályversenyre és csillagászati programra hívja és várja az általános iskolák nyolc fős csapatait 2020. május nyolcadikán, pénteken délelőtt kilenc órától.

A csillagászati akadályversenyre érkezők a kulturális központ színháztermében gyülekeznek majd. Lényeges, hogy a csapattagoknál legyen toll, ceruza, színes ceruza, és vonalzó, hiszen a feladatok elvégzéséhez szükség lesz ezekre. A versenyzők más segédeszközt nem használhatnak majd, és nem kérhetik kísérőjük segítségét az elméleti feladatok teljesítése közben.

A csapatoknak ki kell találniuk egy csillagászatból, űrkutatásból vagy űrhajózásból vett teljesen új nevet, amellyel jelentkeznek, majd regisztrálnak a versenyen. Minden csapatban két ötödikes, két hatodikos, két hetedikes és két nyolcadikos tanuló lehet. A nyolc tanulónak csapatkapitányt kell választaniuk, illetve kitalálni egy csatakiáltást.

A csapatoknak feladatuk lesz továbbá egy menetlevelet készíteni a megadott módon, melyet úgy kell össze hajtaniuk, mint egy füzetet. A verseny alatt a célállomásokon akár több feladatra is számíthatnak a tanulók: csillagászati, űrhajózási témában elméleti, gyakorlati és játékos, sportos feladatra is készülniük kell.

A kulturális központból tiszta idő esetén a csapattagokat kiszállítják a Rókavárba a verseny után, ahol vacsora, eredményhirdetés, valamint távcsöves bemutató várja a csapattagokat. Május nyolcadikán a résztvevők túrázásra alkalmas, réteges öltözékben érkezzenek. Enni és innivalót mindenki vigyen magával.

jelentkezés határidő: 2020 április 24. a szakkörvezetője Fődi Andrásnénál (fodiandrasne@gmail.com) lehet, a részletek, illetve a jelentkezési lapok ide kattintva érhetők el.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.