- hirdetés -

Új szakosztályvezetője van a PET-BAU ASE orosházi asztalitenisz-csapatának. A sportágban több mint hatvan évet eltöltő Bogdánffy Csaba a háttérből továbbra is segíti az egyesületet.

Eljárt felettem az idő, hetvenkét éves leszek, ezt tudomásul kell venni – jelentette ki nyíltan Bogdánffy Csaba, mikor döntésének hátteréről kérdeztük. Mint mondta, 1958-ban ismerkedett meg az asztalitenisszel, a hetvenes évek elején az egyike volt azoknak, akik hivatalos edzői képesítést szereztek, az utóbbi 25 évben pedig az orosházi klub operatív irányítását végezte társadalmi munkában.

– Tavaly decemberben jeleztem az elnökség felé, hogy januártól nem tudom vállalni az eddigi feladatokat. Nem volt egyszerű az utódom megtalálása, mert nem igazán volt jelentkező – vázolta Bogdánffy.

Fotó: Palcsek István

A városban a neve egybeforr az asztalitenisszel, több évtizedes múltja van a sportágban, így egyik napról a másikra nem könnyű a váltás. Elmondta, nem is csukta be maga mögött az ajtókat.

– Az utódomnak is minden szükséges információt átadtam, természetesen ha a klub kéri a háttérből – edzéseken, mérkőzéseken tanácsaimmal – továbbra is segítem a munkát – nyilatkozta a leköszönő szakosztályvezető, aki pár évvel ezelőtt a Hét embere is volt az OrosCafén.

A helyét Hudák Csaba veszi át, aki a PET-BAU ASE egyik legnagyobb tehetségének, Hudák Dorinának az édesapja. Az új vezető célja, hogy a jelenlegi színvonal megtartásával tovább népszerűsítse az asztaliteniszt Orosházán, illetve minél több fiatallal ismertetné meg a sportágat. Ezen túl az Extraligában a csapatot megerősítve még jobb eredményeket érne el a jövőben.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.