- hirdetés -

Az idei Gerevich-Kovács-Kárpáti Reménység Kard Körverseny harmadik fordulóján vettek részt a Zsoldos Péter Orosházi Vívó Egyesület (ZSPOVE) versenyzői, akik szép eredményekkel zártak Esztergomban. Kis Abigél ismét felállhatott a dobogóra, ezúttal a harmadik helyen végzett. Az egyesület hamarosan rendezőként is kiveszi a részét a körversenyből.

Gerevich Aladárt, Kovács Pált és Kárpáti Rudolfot nyugodtan nevezhetjük nemcsak a vívás, hanem a magyar sporttörténelem legendáinak. A három egykori olimpiai bajnokról elnevezett Gerevich-Kovács-Kárpáti Reménység Kard Körverseny idei harmadik állomását rendezték meg hétvégén Esztergomban a gyermek, újonc és serdülő kategóriák versenyzőinek.

A rangos megmérettetésen a Zsoldos Péter Orosházi Vívó Egyesület versenyzői is részt vettek, akik nem is maradtak adósak a jó eredménnyel. Az újonc lány korosztályban három versenyző is indult, Rózsa Anna a 46., Janecskó Dorina a 11. helyen zárt. Az elmúlt évben is szép sikereket elérő Kis Abigél ezúttal is dobogós hellyel tette emlékezetessé szereplését, bronzéremmel zárta a versenyt.

Kis Abigél ezúttal is dobogóra állhatott, bronzéremmel zárt (Fotó: Egyesület)

A gyermek lány korosztályban Papp Zsanett számára is emlékezetesen alakult a hétvége. Okos, kiegyensúlyozott vívással a nyolcadik helyig menetelt. A versenyszezon ezzel még nem ért véget számukra, hamarosan hazai közönség előtt bizonyíthatnak. A Magyar Vívószövetség megbízásából ugyanis a körverseny ötödik megmérettetésének ezúttal Orosháza ad majd otthont.

A ZSPOVE számára nem ez lesz az első hasonló feladat, 2018-ban a tavaszi (március 17-18.) és az őszi (november 2-3.) szezonban is megrendezték már a rangos megmérettetést, ahol szintén három korcsoport hat kategóriájában vívtak meg az aranyérmekért. Az Eötvös Sportcsarnok helyett ezúttal a Táncsics Mihály Gimnázium tornatermébe várják majd a fővárosi és vidéki klubok versenyzőit április 18-19. között.

Az Eötvös csarnok helyett ezúttal a Táncsics Mihály Gimnáziumban rendezik a körverseny fordulóját (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

A verseny tétje nagy, hiszen az itt megszerzett pontok sokat számíthatnak az év végi országos összevetésben, valamint a magyar ranglisták helyezései is a körverseny eredményeivel alakulnak ki.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.