- hirdetés -

Január végén nemzetközi tornán szerepelt az OFKSE, Pásztor István vezette U 15-ös együttese. Az orosházi fiatalok a Téli Kupán nem adtak esélyt senki másnak a tornagyőzelemre.

A Tiszaföldváron rendezett négycsapatos tornán az OFKSE mellett a szlovák Tatran Presov, a Túrkevei VSE és a házigazda, Tiszaföldvári VSE korosztályos legjobbjai vetek részt.

Az orosházi srácok a nagynevű Tatran Presov ellen kezdtek. Ez egy nagyon jó iramú, dinamikus mérkőzés volt mely nagy erőbedobásra késztette a csapatot. A fizikálisan erősebb ellenfelet a jó kapusteljesítménynek és a jó egyéni megoldásoknak is köszönhetően egy góllal sikerült felülmúlni. A túrkeveiek már picivel könnyebb ellenfélnek bizonyultak. Nyugodt, pontos játékkal arattak győzelmet Pásztor „Öcsi” tanítványai. A vendéglátó Tiszaföldvár csapata volt a harmadik ellenfél. Itt is maximális koncentrációra, pontos játékra és fegyelmezett, kemény védekezésre volt szükségük a győzelemhez az orosházi zöld-sárgáknak. Ezen a találkozón is sikerült győzni, így veretlenül nyerték a tornát.

A csapat tagjai: Császár (3 gól), Fehér (2), Janowszky (4), Kádas (6), Kiss-Horváth (9), Lukács (27), Miklósi, Nánási (4), Patakfalvi, Sütő (11), Szabó M. (1), Szénási (3), Tóth N., Virág (8), Zolnai (2). Edző: Pásztor István.

A tornagyőztes orosházi csapat (Fotó: OFKSE)

A mérkőzés sorozat még egy szép orosházi eredményt hozott.A torna gólkirálya az OFKSE játékosa, Lukács Jenő lett, 27 góllal. A fiatal gólvágó egyébként a bajnokságban is 6.5 feletti gólátlaggal(!) rendelkezik.

Pásztor István edző elmondta, hogy a torna remekül beleillett a csapat felkészülésébe és jól szolgálta azt.

– Két hét múlva folytatódik a bajnokság, ahol az első osztály alsó házában igencsak rangos ellenfelekkel mérkőzünk. Hogy fel tudjuk venni a harcot a Balatonfüred, Fotex, Várpalota, Nyíregyháza erősségű ellenfelekkel, kellenek az ilyen próbák – mondta a népszerű „Öcsi bá”.

A szélső és irányító poszton megerősödött U 15-ös csapat a Nyíregyháza ellen kezdi a tavaszi szezont. Mint a mester elmondta, bízik benne, hogy meg tudják ismételni a tavalyi jó teljesítményt és ott lesznek az első két hely valamelyikén.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.