- hirdetés -

Egy ágvágó fűrésszel bővült február 4-én az Orosházi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság eszközparkja. Az ajándékot Dávid Zoltán, Orosháza polgármestere adta át a tűzoltóknak, megköszönve felkészültségüket és elhivatottságukat.

Az elmúlt évekhez hasonlóan 2019 végén is úgy döntött a város testülete, hogy eszközadományokkal segíti a tűzoltókat, mentősöket és rendőröket. Február 4-én a tűzoltók vehették át a felajánlást, ami kérésüknek megfelelően egy professzionális ágvágó fűrész volt.

– A ma átadott eszköz reményeim szerint mindenképpen segítséget nyújt abban, hogy sokkal egyszerűbben meg tudjatok oldani egy, a mindennapokban előforduló feladatot – kezdte köszöntőjét az Orosházi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokságon Dávid Zoltán, Orosháza polgármestere.

Egy ágvágó fűrészt adtak át február 4-én a tűzoltóknak (Fotó: Palcsek István)

A polgármester elismeréssel szólt a parancsnokság dolgozóiról, hiszen munkájuk rendkívül megterhelő és fontos, hogy egy adott helyzetben időben a helyszínre érkezzenek.

Ebben azonban az élen jár az egység, köszönhetően az irányításnak, valamint a tűzoltók felkészültségének és gyakorlottságának. Az épületegység hamarosan megújul, így bíznak benne, hogy a jövőben már egy sokkal komfortosabb laktanya áll majd a rendelkezésükre.

– Nagyon szépen köszönöm a munkátokat a város minden polgára nevében, hogy minden esetben számíthatnak rátok a bajba jutottak – tette hozzá a polgármester.

Az új eszköz nagyban megkönnyíti munkájukat (Fotó: Palcsek István)

Bohák János tűzoltó ezredes köszönte meg munkatársai nevében a támogatást. Elmondta, az új eszköz nagyban megkönnyíti munkájukat, hiszen a nagyobb ágvágó segítségével a műszaki mentések során a földről is el tudják érni a veszélyt jelentő ágakat vagy gallyakat.

Ahogyan az új magasból mentőt, úgy az ágvágót is gyorsan felavatták az orosházi tűzoltók. A viharos szél miatt ugyanis rendre érkeztek segélykérések a megyei katasztrófavédelemhez, szerdán az orosházi egység is többször vonult a viharos szél miatt leszakadt faágak, kidőlt fák eltávolításához.

A képviselő-testület január végén határozott az idei évre vonatkozó költségvetésről. Ennek része, hogy az elmúlt évek gyakorlatát folytatva idén is 200-200 ezer forint értékű tárgyi adománnyal támogatja a város az orosházi tűzoltókat, rendőröket és mentősöket.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.