- hirdetés -

Hazai pályán játsszák az NB I-es bajnokság tavaszi szezonjának első mérkőzését az orosházi férfi kézilabdázók. A vasárnapi találkozón a gyöngyösieket fogadja az OFKSE.

Az orosháziak ellenfele az előkelő ötödik helyet foglalja el a tabellán. Tizenhárom eddig lejátszott találkozójuk közül hetet nyertek meg, egyszer végeztek döntetlenre és ötször hagyták el vesztesen a pályát. Varsandán Milánék számára jókor jött a téli szünet, hisz az őszi utolsó két meccsükön egyaránt vereséget szenvedtek. Hazai pályán bizonyultak gyengébbnek a Tatabánya együttesénél és Mezőkövesden sem sikerült megszerezniük a két pontot. A két együttes augusztus végi találkozóján 32-24-es gyöngyösi győzelem született.

Az augusztusi, gyöngyösi meccsen hazai győzelem született (Fotó: Zsedényi Péter)

A vendéglátó orosházi együttes a tabella 13. pzícióját foglalja el a tavaszi első forduló előtt. Ratko Djurkovic tanítványai öt pontot szereztek az ősz folyamán, csakúgy, mint a 12 Budakalász, akik azonban jobb gólkülönbségüknek köszönhetően még megelőzik az OFKSE-t. Az orosházi csapat egy Budakalász elleni győzelemmel zárta az őszi sorozatot. A szakvezetés és a szurkolók abban bíznak, hogy a télen több ponton is megerősödött zöld-sárgák ott folytatják, ahol december 15-én abbahagyták. Djurkovic mester bízik a sikerben:

– Nagyon erős ellenféllel kezdjük a bajnokság második részét, de a mi csapatunk is jobb lett ősz óta. Kapus és irányító poszton is erősödtünk, a sérültek is hellyel-közzel rendbe jöttek. Hazai pályán mindenképpen a két pont megszerzése a célunk. Remélem lelkes szurkolóink is ott lesznek vasárnap és azt a plusz támogatást megkapják tőlük a fiúk, ami egy szoros meccsen a győzelemhez kell – nyilatkozta a vezetőedző.

A találkozó február másodikán 18 órai kezdettel, az Eötvös-csarnokban lesz látható. Játékvezetők: Horváth Péter és Marton Balázs.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.