- hirdetés -

Pezsgő élet egy összetartó közösségben. A Magunkért-Egymásért Civil Egyesület tagjai heti rendszerességgel összejönnek egy kis agytornára, beszélgetésre, sőt olykor táncestre vagy zenés vacsorára is. A taglétszámuk 83 fő. Évzáró közgyűlésüket majdnem teljes létszámmal tartották.

Az egyesület célja, hogy összekovácsolja a lakosságot. Itt a 65 felettiek számára kínálnak szórakozási lehetőségeket és kulturális programokat.

– Az elmúlt évben nagyon gazdag programjaink voltak – kezdte Keller Erika, a MECE elnöke. Voltunk Székelyföldön, melyet Zalai Mihály, a Békés Megyei Önkormányzat elnöke támogatott, emellett ellátogattunk a Szegedi Hídivásárra és ott voltunk Szőregen a Rózsafesztiválon is. Minden hónapban olyan rendezvényeink voltak, amik felpezsdítették a klub életét. Heti rendszerességgel vannak klubfoglalkozásaink, amikre kvízvetélkedőkkel, agytornával készülünk, és ezen túl zenés vacsorákat és táncesteket is szervezünk a tagok számára – folytatta az elnök.

Fotó: Palcsek István

A hagyományos programjaik, az állami ünnepek, illetve az anyák napja, a nőnap, a névnaposok ünnepe mellett sok újdonságot terveznek a 2020-as évre. A Nyíregyházi Állatpark felkeresése mellett egy balatoni kirándulás is a célok közt szerepel.

– Sok terv megvalósulása annak függvénye, hogyan bírálják el a beadott pályázatainkat – mondta el Szverle István klubvezető. A jövőben több olyan ingyenes rendezvényt szerveznénk, amiken az egyesületi tagok mellett bárki részt vehet. A gyereknapunk, a majális, az augusztus 20-a és ősszel a szüreti bálunk terveink szerint az egész város számára nyitottak lesznek. Tavaly nagy sikert aratott a senior bálunk, amit idén is megrendezünk a város és a környék nyugdíjasai számára, és gondolkozunk egy nagyobb volumenű falukarácsonyban is – emelte ki a klubvezető.

Szverle István jóval fiatalabb a MECE tagoknál. Kellett egy kis idő, hogy rutinosan mozogjon a nyugdíjasok között.

Keller Erika és Szverle István

– Nehéz volt ide beilleszkednem. Fél évig csak csendes hallgató voltam. Azért kértek fel erre a posztra, mert az evangélikus egyház munkatársaként hasonló programokat szervezek, így látták bennem azt a lehetőséget, hogy talán új színt hozok az ő életükbe. A munkám mellett erőmtől telhetően próbálom ezt megvalósítani. Új programokkal, teljesen új struktúrával szeretném őket rávenni arra, hogy csináljunk valami újat. Az ő tapasztalataik, bölcsességük az, ami mindig inspirál engem, és erőt ad nekem. Hihetetlen, milyen összefogás van a tagok között. Ez példaértékű. Nagyon nehéz ilyet ma bárhol fellelni – mondta el a klubvezető

Keller Erika MECE elnök kiemelte, bárki tagja lehet az egyesületüknek. Egyedül arra ügyelnek, hogy a szentetornyaiak és a rákóczitelepiek elsőbbséget élvezzenek.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.