- hirdetés -

A Rock Klub idei első koncertjén nem csupán a terem telt meg, a bejárati ajtóban is szinte vigyázzállásban várták a kezdést az élőzene kedvelői.

Január 25-én egy friss formáció, a Jazz Man lépett színpadra. – A műfajok sokszínűsége érdekében most a jazz kedvelői gyülekezhettek a Pacsirta utcai klubban – kezdte Mihály Zoltán, a klub vezetője. – A zenekart a régi, tapasztalt basszusgitáros, Ulrich József „Öcsi” hozta össze, aki korábban már számos rock és bluescsapattal letette névjegyét – folytatta.

A gitárnál Adamik Jánost, a dobok mögött pedig Nagy Lajost láthattuk. A rendezők meglepetésére teljes telt házzal indult és zárult az est. Az előfeltételezések nem adtak erre okot, hiszen a jazzt igencsak rétegzeneként tartják számon. Ez a sztereotípia viszont megdőlt. A zenekar fantasztikus hangulatú és zeneileg roppant igényes műsorral szórakoztatta a közönséget. – A zenészeken látszott, hogy nagyon élvezik a zenét. A fiatal, szinte még gyerek zongorista, Noel, Öcsi fia szinte szárnyalt, és nagyszerű teljesítményt produkált – tette hozzá Mihály Zoltán.

Fotó: Rosta Tibor

– Sorra jöttek a jazz világslágerei. Nagyon sikeres volt Jaco Pastorius The Chicken című dalának feldolgozása, és természetesen elhangzott Dave Brubeck örökzöldje, a Take Five is. Egy ilyen kis koncertterem előnye, hogy a zenész és közönsége szinte együtt lélegzik, viszont komoly hátránya, hogy kevesen férnek el benne. Ezen kellene valahogy változtatni, mert ez a klub ismét bizonyította, hogy nagyon jó koncerteket rendez – hangsúlyozta Mihály Zoltán. Legközelebb február 8-án a Rocket Scientists nevű zenekar dalait hallhatják és nézhetik meg az érdeklődők, mégpedig magyarul feliratozott dalszövegekkel.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.