- hirdetés -

Két játékos írt alá szerződést a napokban az OFKSE NB I-es kézilabda csapatához, akik akár már a vasárnapi, nyitó bajnokin is pályára léphetnek.

A klubvezetés reményei szerint a török válogatott kapus, Yunus Özmusul és az irányító Tóth Károly érkezésével jelentősen javulhatnak a viharsarki csapat élvonalban maradási esélyei.

A 31 esztendős kapuvédő a törökországi Eskişehir városában született, az isztambuli Beşiktaş csapatával már fiatalon bemutatkozhatott a KEK-ben, az EHF-kupában és a Challenge-kupában is. A 2014/15-ös szezonban a Beşiktaş színeiben a Bajnokok Ligájában is lehetőséget kapott, majd 2015 májusában a Bundesligába, a TVB 1898 Stuttgart csapatához igazolt, ahol 30 mérkőzésen állt a kapuban. Egy év elteltével Özmusul visszatért a török bajnok Beşiktaş gárdájához, akikkel ismét a BL-ben szerepelhetett, az isztambuli együttessel 5 győzelmet és egy döntetlent értek el a csoportkör során, a hálóőr két gólt is szerzett.

Hatvan alkalommal viselte a török válogatott mezét (Sportfoto Rudel)

A 200 centiméter magas, 100 kilogrammos játékos 2017-től Izmir városában, a Göztepe csapatánál folytatta pályafutását, majd a görög ezüstérmes AEK Athén sorait erősítette egészen 2019. novemberéig, amikor felbontották szerződését. 2011-ben Ukrajna ellen mutatkozott be Törökország válogatottjában, azóta 60 alkalommal öltötte magára hazája nemzeti együttesének mezét.

Tóth Károly, a 25 esztendős irányító játékos is csatlakozott az Orosházi FKSE-LINAMAR keretéhez. Utánpótlás sportolóként már szerepelt az OFKSE serdülő csapatában, most a Balmazújváros együttesétől érkezik.

A túrkevei születésű Tóth Károly 15 évesen, 2010 nyarán került Orosházára a Törökszentmiklósi KE csapatától. A következő szezonban már tagja volt az OFKSE veretlenül az országos döntőig menetelő, majd ott 4. helyet szerző serdülő csapatának. 2011-től nyarától aztán edzőjével és jó néhány csapattársával – köztük beállónkkal, Döme Szabolccsal – Csurgón folytatta pályafutását.

Tóth Károly is visszatért nevelő egyesületéhez (Fotó: Szakony Attila)


2016 tavaszán már több mérkőzésen is szerepelhetett a Csurgó felnőtt gárdájában, a MOL-Pick Szeged ellen meglőtte első élvonalbeli góljait is. Az őszt viszont már Cegléden kezdte, az NB I mellett egy idényt a másodosztályú Törökszentmiklósi Székács csapatában is játszott. 2018-tól egy évet a nagykanizsai TUNGSRAM SE-nél töltött, onnan igazolt tavaly nyáron az ugyancsak NB I/B-s Balmazújváros alakulatához.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.