- hirdetés -

Honlapján adta hírül a CSIKO SE, hogy a következő bajnoki szezonra is megkezdődött a csapataik építése. Be is mutatták egyesével, hogy kik lehetnek azok a fiatal játékosok, akik az ifjúsági csapatot fogják erősíteni, de akár a felnőttek között is bemutatkozhatnak majd.

Elsőként a 2006-os születésű Gál Lászlót mutatták be, akit a védelemben és támadásban egyaránt hasznos játékosként írtak le, mivel kis termetét jó gondolkodó képességekkel kompenzálja. Fogékony az újra, aki könnyen elsajátíthatja a frissen tanult dolgokat.
– Jelenleg középiskolai tanulmányaimat végzem a Táncsics Mihály Gimnáziumban. A kézilabdát körülbelül 7 éve kezdtem el itt Orosházán. Ezalatt a 7 év alatt minden korosztályos bajnokságban részt vettem az OFKSE színeiben. A CSIKO egyesületet azért választottam, mert így lehetőségem nyílik arra, hogy a célomat elérjem, ami nem más minthogy a kézilabdát profi szinten űzhessem – mutatkozott be László.

Gál László

A 2005-ben született Nánási Mátét technikailag kiválóan képzett játékosként írták le, akinek nagyon sok lehetőség van a kezében.
– Óvodás korom óta kézilabdázom orosházi színeiben. A játék mellett az orosházi kézilabda életből is szeretem kivenni a részem és segíteni a mérkőzéseken, mint eredményjelző kezelő. Mondhatni a kézilabda az életem, ezért is örültem a CSIKO felkérésének, hogy a következő szezontól náluk játsszak. Remélem, ha jól teljesítek, kipróbálhatom magam a felnőttek között is – nyilatkozta.

Nánási Máté

Harmadikként a 17 esztendős Kruchió Zsoltot mutatták be, mint egy olyan fiatal játékost, aki a saját korosztályában kiemelkedő fizikai adottságokkal bír. Márciusban vállműtéten esett át, az ősz második felében azonban várhatóan már pályára léphet.
– Idén fejeztem be tanulmányaimat a GYSZC Harruckern János Technikumban, hentes szakon. Azért választottam ezt a sportot, mert nővérem is sokáig kézizett, így adta magát, hogy én is kipróbáljam magam benne. A 2023/2024-es szezont a CSIKO SE-ben kezdem, ahol a felépülésem után szeretném kipróbálni magam az ifjúsági és felnőtt bajnokságban egyaránt – mondta.

Kruchió Zsolt

A 2005-ben született Árgyelán Nándor Békéscsabáról, a DKSE U18-as csapatától helyezi át székhelyét Orosházára és kapus poszton erősíti majd a CSIKO-t.
– 18 éves vagyok, Békéscsabán tanulok a BSZC Nemes Tihamér Technikum és Kollégiumban. 7 évesen kezdtem el kézilabdázni Békéscsabán. Eleinte szélső voltam, de az alkatom miatt hamar eldőlt, hogy inkább kapus leszek. Amikor hívtak Orosházára, egy nagyszerű lehetőséget láttam. Remélem ez majd segít a fejlődésemben és sokat tanulhatok – árulta el Nándor.

Árgyelán Nándor a szerződés aláírásakor

Végezetül az eddig bemutatott játékosok közül jöjjön egy olyan kézilabdázó, aki felnőtt megyei bajnoki mérkőzéseken már a CSIKO csapata ellen is több alkalommal bizonyította tehetségét. Lukács Balázs 2005-ben született és a Békéscsaba DKSE együttesétől érkezik Orosházára.
– Jelenleg Békéscsabán tanulok a Széchenyi István Két Tanítási Nyelvű Közgazdasági Technikumban. 11 év után hagyom el a nevelőegyesületemet, ami nem könnyű, de készen állok az új kihívásokra. Ez egy jó fejlődési lehetőség számomra, remélem sokat tudok majd tanulni a tapasztalt felnőtt játékosoktól – tette hozzá.

Lukács Balázs

Ezzel persze még nincs vége a sornak, hiszen még több bejelentés is várható mind az ifjúsági-, mind a felnőtt csapat terén.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.