- hirdetés -

A 2020/2021-es tanévben is két új általános iskolai osztályt indítanak a Székács József evangélikus iskolában, ahol számos lehetőség, szakkörök, valamint sportfoglalkozások várják az érdeklődő gyerekeket. (x)

A tavalyi képzés irányvonalát követve, a keresztény értékrendet közvetítve tanítanák leendő első osztályos diákjaikat a Székács József evangélikus iskola tanítónői. Mágocsiné Bende Katalin, Huberné Tóth Judit, Poórné Bokor Hajnalka és Ravaszné Horváth Marianna elmondták, az egyházi iskola szellemisége mindenképp jelentkezik a képzés során is. Céljuk, hogy szeretetteljes légkört biztosítsanak, ügyelve a közösségi szellemre és a gyerekek lelkivilágára.

– Úgy gondoljuk, ez a mai világban hiánycikk és nagyon fontos lenne, hogy úgy tanulják meg ezeket az értékeket, hogy későbbi életük során is tudják majd alkalmazni. Ebben segítenek a reggeli áhítatok, valamint, hogy a tanításuk mellett sokat beszélgessünk és játszunk közösen a gyerekekkel – mondták.

A 2020/2021-es tanévben ismét két osztályt indítanak, a leendő 1. a osztályosok angol, míg a leendő 1. b osztályosok német nyelvet tanulnak majd. A gyerekek számára a mindennapos testnevelésen belül biztosítanak sportfoglalkozásokat, az a. osztály tagjainak asztaliteniszre lesz lehetősége, míg a b-sek a vívást tanulhatják ki a közös pont, azaz a sakk mellett.

– Szerencsére nem ismeretlen számunkra ez a feladatkör, tapasztalt tanítók vagyunk, ráadásul van köztünk óvónői végzettséggel rendelkező is. A kiváló szakos ellátottság és a testnevelésórák lehetőségei mellett természetesen a szakkörök közül is választhatnak, melynek igen széles a skálája. Cserkészet, horgászat, kézilabda, futball, kézműves szakkör vagy éppen idegen nyelv és matematika is a lehetőségek között van – tette hozzá a négy tanítónő.

Ravaszné Horváth Marianna, Poórné Bokor Hajnalka, Huberné Tóth Judit és Mágocsiné Bende Katalin ismertette a képzés lényegét (Fotó: Palcsek István)

Előkészítő foglalkozásaik sorozata a Túl az Óperencián címet viseli. Négy alkalmat terveztek a gyerekeknek saját maguk és az iskola bemutatásához. Egy mesén, Kippkopp és Tipptopp, a két gesztenyefiguráról szóló történeten keresztül nyújtanak változatos tevékenységi formákat idegen nyelvből, matematikából, emellett kézműves foglalkozásokkal és különböző mozgásformákkal várják az érdeklődő gyerekeket és szüleiket.

A február 5-én, február 12-én, február 26-án és március 4-én tartott foglalkozások között február 19-re nyílt napot terveznek, ahol ők maguk tartanak bemutató órát a leendő osztályaiknak.
– Mindegyik ilyen alkalmon ott vagyunk mind a négyen, segítünk, hogy megismerjenek minket a gyerekek és szülők, hogy feltehessék nekünk kérdéseiket – ismertették a részleteket.

A lényeg, hogy az intézmény egy stabil, biztonságos környezetet teremtsen a gyerekeknek, akár óvodáskoruktól érettségiig biztosítva a lehetőségeket. A pedagógusok megkönnyítik az alsó és felső tagozat közötti átmenetet, többen is tanítanak az alsósok mellett az 5-6. osztályokban is. A 2020/2021-es tanévre úgy tervezik, hogy negyedik osztály végéig kísérik el a gyerekeket, tehát nagy felmenő rendszerben kezdenek dolgozni.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.