- hirdetés -

Lejátszotta első felkészülési mérkőzését az OMTK-ULE 1913 labdarúgó csapata.

Január a felkészülés jegyében telik. A kemény fizikai terhelés mellett január 25-én előkerült a labda is, lejátszotta első edzőmérkőzését az ULE. A Csongrád megyei I. osztály második helyén álló csapatát, a Makói FC-t fogadta Buza Barnabás gárdája szombaton délben az ULE műfüvén.

Orosházi MTK-ULE 1913 – Makói FC   5 – 1       ( 2 – 1 )

Orosháza, 30 néző. Vezette: Halász R., Dobi B.

Orosháza: Marunák – Deli, Kasuba, Kokovecz, Varga P. – Harangozó, Fehér, Takács, Péli, Vincze, Miszlai. Játszott még: Kolozsvári Cs., Szabó Á., Mazán. Edző: Buza Barnabás.

Makó: Garamvölgyi – Seres, Molnár, Sirokmány – Jónás, Steff, Juhász, Varga R., Széll, Vajna, Gémes. Játszott még: Papp M., Bán, Posztós, Cseszkó, Bakos, Gera, Kiss Zs., Farkas, Varga V., Csávás. Edző: Siha Zsolt és Koczkás Zoltán.

Nem éppen nézőcsalogató időben, -2C-ban kezdődött a mérkőzés, ami igaz az igaz, a felek között nem is láttunk ácsorgó labdarúgót a pályán. Még nem telt el tíz perc a mérkőzésből, máris egy-egy góllal köszöntötte egymást mindkét csapat. A 4. percben Kasuba mélységi passzát Péli vágta 16 méterről a léc alá, 1-0. A 6. percben egyenlített a Makó. Egy röviden felpasszolt labdára Varga R. csapott le és lőtt 17 méterről a hálóba, 1-1. Az első játékrészben küzdelmes mezőnyjáték folyt a pályán, a vendégek többet birtokolták a labdát, amiből két komoly helyzetet is kialakítottak, de Gémes kapufára, Széll K. mellé lőtt. A 45. percben újból vezetést szerzett az Orosháza. Harangozó két csel után lőtte ki a hosszú sarkot, 2-1.

A második félidőre csapatot cserélt a Makó. A megyei II. osztályban szereplő Makó II. váltotta a megye I-es gárdát. A játékon és az eredményen is meglátszott a sorcsere, az ellenfél ritkán jutott el az orosházi kapu elé. A 48. percben egy szögletet követően Miszlai fejelt két lépésről a hálóba, 3-1. Az 53. percben újabb szöglet, újabb gól. Ezúttal Péli fejelte a beívelt labdát a hálóba, 4-1. A 80. percben Mazán jobb oldalról visszagurított labdáját Kasuba rúgta a hosszú sarokba, 5-1.

Buza Barnabás: A mai mérkőzésen nagy elánnal játszott a csapat, ami kellő agresszivitással párosult. Elégedett vagyok a látottakkal és nem csak az eredmény miatt.

Az OMTK-ULE január 29-én, 18 órakor Hódmezővásárhelyen lép pályára.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.