- hirdetés -

Tervezd meg te a Magyar Vöröskereszt ünnepi logóját fennállásának 140-ik évfordulójára. A legjobbat a 2021-es ünnepi évben már használni is fogják.

A Magyar Vöröskereszt 2021. május 16-án ünnepli 140-ik születésnapját. Ennek kapcsán ünnepi logópályázatot hirdet, melyre 2020. január 20. és 2020. március 30. között várják a pályamunkákat.

A vöröskereszt felhívásában úgy fogalmaz: mutasd meg, hogy számodra hogyan jelennek meg az elmúlt 140 év erőfeszítései és tudása a folyamatosan megújuló humanitárius szervezet életében. Legyél te, aki felfrissíti a Magyar Vöröskereszt arculatát és elnyeri a balatoni hétvégét a szervezet üdülőjében, valamint egy Ebook olvasót!

A beérkezett pályamunkákról egy grafikusokból és a Magyar Vöröskereszt vezetőiből, önkénteseiből álló szakmai zsűri dönt. A nyertes pályázatot profi kivitelezésben megvalósítják, és szervezeteik országosan használni fogják a 2021-es ünnepi év során minden felületen, beleértve az ünnepi ajándéktárgyakat is.

A pályázatra való jelentkezésnek nem feltétele a szakirányú végzettség. Egyaránt várják amatőrök és profi tervezők jelentkezését. Egy ember csak egyszer nyújthat be pályázatot, azonban a pályamunkához tetszőleges számú változatot csatolhat.

Tóth Zoltánné, a Magyar Vöröskereszt Békés Megyei Szervezetének igazgatója elmondta, a vöröskereszt ereje a szervezet és az önkéntesek közös munkájában rejlik, igazi csapatként tevékenykednek együtt. Kiemelte, reméli Békés megyéből is szép számmal érkeznek majd pályamunkák, melyről tájékoztatást a szervezettől vagy a vöröskereszt honlapján kérhetnek.

Formai követelmények

A logópályázathoz a vöröskereszt honlapján letölthető két Magyar Vöröskereszt logó használható.

A koncepcióban szerepelnie kell a Vöröskereszt szimbólumnak fehér háttér előtt, a „Magyar Vöröskereszt” feliratnak HELVETICA betűtípussal, valamint utalnia kell a 140. éves évfordulóra, a megadott arányoktól pedig nem lehet eltérni. A tervezést illetőleg minden másban szabad kezet adnak, és kifejezetten várják az újító ötleteket.

A pályamunkákat digitalizálva az evfordulo140@voroskereszt.hu címre várják pdf. vagy png. vagy jpg. formátumban. Csak a grafikai tervezőprogramok segítségével készült terveket áll módjukban elfogadni!

Beküldési határidő: 2020. március 30.

A logókat és a pályázat összefoglalóját az alábbi ide kattintva tudod letölteni.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.