- hirdetés -

Január 18-án, Pécsett rendezték a felnőtt korosztályban szereplő birkózók számára a 2020-as év első hazai válogatóversenyét. Az évnyitó viadalon a kötött- és szabadfogású, valamint a női mezőny is kipróbálhatta magát. Az Orosházi Birkózó Egyesületet Sepeczán János képviselte, aki meg sem állt a dobogó második fokáig.

A három szakágban összesen 109 birkózó próbált szerencsét, a legtöbb kategóriában a körmérkőzést is magába foglaló nordic system lebonyolítási rendszerében dőltek el a helyezések sorsai. Egy Rómában rendezett UWW (United World Wrestling) rangsorverseny miatt több kiváló birkózó távol maradt a pécsi versenytől, de így is sokan voltak, akik már vettek részt világversenyeken.

Az Orosházi Birkózó Egyesület versenyzője, Sepeczán János a szabadfogásúak 74 kilogrammos mezőnyében lépett szőnyegre. A csoportjában a második helyen végzett, így következhetett az elődöntő. Ellenfelével, a szigetvári Németh Zsolttal már több, mint 10 éve vív nagy csatákat. Mivel ezúttal győztesen hagyta el a szőnyeget, így a döntőre készülhetett.

A dobogó második fokára állhatott fel első 2020-as versenyén Sepeczán János (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

Itt a fővárosi Vasasban birkózó ellenfele már nagy falatnak bizonyult, így Sepeczán János ezúttal a dobogó második fokára állhatott fel.
– A célom az volt, hogy döntőbe jussak, ezt sikerült is teljesítenem. Igazából még csak két hete edzek újra keményebben, most ez ennyire volt elég, de remélem az áprilisi magyar bajnokságon még jobban jön ki a lépés! Most még csak hatan voltunk, ott egy éremmel már elégedett lennék – értékelte a hétvégét.

Egy kategóriával lejjebb, a 70 kilogrammosok közt indult el az orosházi nevelésű, jelenleg újpesti színekben birkózó Antal Dániel. A szabadfogású mezőnyben ebben a súlycsoportban indult el a legtöbb versenyző. Két győztes mérkőzés után ő is döntőre készülhetett, végül Sepeczán Jánoshoz hasonlóan a dobogó második fokára állhatott fel.

A kötöttfogású mezőny 130 kilogrammos mezőnyében versenyzett a szintén orosházi nevelésű, szegedi színekben induló Budavári Tibor. A csoportmérkőzések második fordulójában, győzelemmel kezdett, végül a negyedik helyen zárt.

Kiemelt kép forrása: Magyar Birkózó Szövetség

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.