- hirdetés -

Az intézmény vezetőségének és orosházi sportegyesületek képviselőinek részvételével zajlott kerekasztal beszélgetés a GYSZC Kossuth Lajos Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium könyvtárában január 15-én. A rendezvényen az iskola a sportedzői képzés lehetőségét mutatta be a vendégeknek.

A sport irányába is elindulna képzési lehetőségeit tekintve a GYSZC Kossuth Lajos Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium. Elképzeléseiket január 15-én egy kerekasztal megbeszélés keretein belül ismertették, melyre orosházi sportegyesületek képviselőit hívták meg.

Az intézmény könyvtárában tartott rendezvényen Jancsurák József szakmai főigazgató helyettes elmondta, reményeik szerint már a következő tanévben elindulna a képzés.
– Az iskola új elképzeléseivel szeretnénk a sport irányába is elindulni. Tudjuk, hogy Orosházán a sport nagy hagyományokkal bír, ezért úgy gondoltuk, megkérdezzük az egyesületeket hiszen alapvetően ők adhatják a megfelelő szakmai hátteret a gyakorlati képzéshez – ismertette a részleteket Jancsurák József.

A sportegyesületeket képviselő vendégekkel konzultált az iskola vezetősége (Fotó: Rosta Tibor)

Az eseményen az iskola vezetősége beszámolt a meghívottaknak a képzés lehetőségéről, valamint megbeszélték, hogy a felek milyen eszközrendszerrel és technikai háttérrel rendelkeznek az együttműködés megvalósításához.

Jancsurák József kiemelte, a sport népszerű és sokrétű tevékenységnek számít Orosházán, a fiatalok szívesen mozognak vagy vesznek részt egy egyesület munkájában.
– Ezért is szeretnénk Orosházán megfelelő képzést kialakítani. A jelenlegi kerettanterv leírja, hogy ennek milyen követelményei vannak, ezért más szakképzési centrumokat is megkérdeztünk arról, hogyan működik egy ilyen lehetőség. A beiskolázási időszak egy részén már túl vagyunk, de úgy gondolom megfelelő kommunikációval fokozhatjuk az érdeklődést a jövőben. Célunk, hogy szeptembertől már a sportedzői pálya iránt érdeklődők is megtalálják számításaikat az iskolában – tette hozzá.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.