- hirdetés -

Megkezdték a felkészülést a 2020-as versenyszezonra az Orosházi Birkózó Egyesület versenyzői. Az utánpótláskorú birkózók közül sokan váltanak korosztályt vagy súlycsoportot, ez azonban egyáltalán nem jelenti azt, hogy esélytelenül indulnának a versenyeken. Céljuk, hogy az egyesületi rangsorban a 20-25. helyek között végezzenek.

Szép sikereket követően évzáró vacsorával zárta decemberben 2019-es szezonját az Orosházi Birkózó Egyesület, büszkén visszatekintve az elmúlt esztendőre. Mint kiderült, csapatként az ország 30 legjobb egyesületébe kerültek, melyet idén is szeretnének megismételni, a 20-25. helyezések közötti eredménnyel már nem lennének elégedetlenek 2020-ban sem.

– Idén szinte mindegyik utánpótláskorú birkózónk korcsoportot vált. Például Cseh Balázs, aki eddig a diák I-esek között ért el szép sikereket. Korengedménnyel már eddig is kipróbálta magát a serdülő mezőnyben, ezúttal azonban teljes jogú tagja lesz. Ahogy eddig is, a 85 kilogrammban indul, ahol akár a válogatottba is lehet esélye bekerülni – mondta Hangya János, az egyesület edzője.

Fekete Bence és Cseh Balázs jó esélyekkel indul (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

Csapattársai közül Fekete Bencének is mozgalmasan alakult a 2019-es éve, a válogatottságot elérve Európa-bajnokságon is bemutatkozhatott. Ő idén várhatóan súlycsoportot is vált, az eddigi 58 kilós mezőny helyett eggyel feljebb próbál meg érvényesülni, de Debreczeni Tamástól is sokat várnak. Hozzájuk rövidesen a legkisebbek is csatlakozhatnak.

– Idővel, amikor a srácok érnek befelé, a helyükre léphetnek a most még gyermekkorú fiatalok. A hangsúly az utánpótlásnevelésen van, hamarosan a legkisebbek is elindulhatnak országos versenyeken, addig is őket is igyekszünk minden meghívásos rendezvényre elvinni, hogy minél több tapasztalatot gyűjtsenek – ismertette a részleteket Hangya János.

A korosztályos versenyzőkhöz hamarosan a legkisebbek is csatlakozhatnak (Fotó: Rosta Tibor)

Természetesen nem feledkezhetünk meg az egyesület felnőtt birkózóiról sem, az év első versenyére Sepeczán János utazik, aki a felnőtt szabadfogású rangsorversenyen vesz részt. Rajta kívül Kránitz Adrián és Kelemen Zsolt is érdekelt ebben a korosztályban, ahol tavasszal a magyar bajnokságon dől el a válogatott helyezések sorsa.

A minél jobb év végi eredmény eléréséhez a kedvező magyar bajnoki helyezések és válogatott szereplés mellett kiváló lehetőséget biztosítanak a grundbirkózó versenyek. Idén az Orosházi Birkózó Egyesület sem marad ki a grundbirkózó küzdelmekből, melyhez sikerült felállítaniuk egy csapatot.

Idén is felnőtt magyar bajnokságon indul Sepeczán János, Kelemen Zsolt és Kránitz Adrián (Fotó: egyesület)

A január az egyesületek többségének az alapozási időszakot jelenti. Ez náluk sincs másként, a versenyszezon várhatóan februárban indul be igazán.
– Igyekszünk megragadni minden lehetőséget, így előreláthatólag az 52 hétvégéből 35-38 alkalommal utazik valahova az egyesület – tette hozzá Hangya János.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.