- hirdetés -

Nagy sikere van a szépen növekedő orosháziakból álló csoport kezdeményezésének. A környezettudatosságot terjesztő tagok már több száz szatyrot készítettek, amit a vásárcsarnokban helyeztek el.

Az internet legnagyobb közösségi oldalán, “Környezettudatos orosházi vagyok” néven alakult egy csoport, amely nem csak beszélni, de tenni is akar környezetünk védelme érdekében. Ahogy írtuk korábban, azt a célt tűzték ki, hogy hogy műanyag zacskók helyett az általuk készített az ingyenes ökotáskákban vigyék haza a vásárlók a zöldséget, gyümölcsöt.

Már mintegy kétszáz zsák készült el és folyamatosan fogy is a vásárcsarnokból. Az orosháziak körében tehát abszolút népszerű a kezdeményezés.

Az egyik tagtól megtudtuk, hogy szépen növekszik a csoport. Jelenleg online 170 főt számlálnak, míg aktívan heten, nyolcan tevékenykednek. Személyes találkozókat is tartanak, ahol a behúzózsinórt „kalákában” fűzik.

A napokban egy felhívást tettek közzé, varrókat keresnek. Erre a linkre kattintva beléphetnek a Facebook-csoportba és jelentkezhetnek a tenni vágyók a feladatra.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.