- hirdetés -

Jól szerepelt a magyar serdülő válogatott tagjaként az orosházi Hudák Dorina. A PET-BAU ASE versenyzője párosban ezüstérmet, míg egyéniben az ötödik helyen végzett a budapesti nemzetközi versenyen.

A hétvégén Budapesten rendezték a hagyományos Hungarian Mini Cadet Open, melyen a serdülő válogatott tagjaként Hudák Dorina kapott indulási lehetőséget.

A csapatversenyben a megszokott párjával, a Statisztika versenyzőjével Nagy Liliánával alkotott egységük magabiztosan nyerte csoportját, majd a főtáblán egyenletes játékkal egészen a döntőig meneteltek, ahol ellenfelük a hazai „A” válogatott volt.

A döntőben 3-2-es vereséget szenvedtek, így az ezüstérmet vehették át a díjkiosztón. Az első hely sorsa színvonalas mérkőzésen dőlt el, az utolsó mérkőzésen Dorina a döntő játszmában 14-12-re kapott ki Molnár Kendrától.

Az egyéni küzdelmek során a csoportban mindhárom ellenfelét 3-0-ra múlta felül, majd a főtábla első körében ugyanilyen arányban nyert a Benczik ellen. A négy közé jutásért az első helyen kiemelt Volentics volt az ellenfele, aki visszavágott a csapatdöntőben elszenvedett vereségért, így Dorina az ötödik helyen végzett.

A háromnapos verseny jól szolgálta tapasztalat szerzést és a nemzetközi mezőny megismerését, különösen arra tekintettel, hogy a sorozat alatt lejátszott 15 mérkőzésből 12 győzelem mellett mindössze három alkalommal szenvedett vereséget.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.