- hirdetés -

Minden évben nevezetes esemény helyszíne szilveszterkor a Kincsem Park. Az ügető szilveszteren idén is voltak orosházi főszereplők.

Megszokhattuk, hogy az orosházi ügetők le-leteszik a névjegyüket a magyar lóversenyzés szentélyében. Most sem volt másként, de az idei szilveszteren volt egy debütáló versenyzőnk, Jelinek Zsolt személyében.

– Már rég szerepelt a bakancslistán, hogy egyszer a Kincsem Parkban hajtsak. Most már kipipálhatom. Horváth Zoli lovai Orosházán voltak pihenőn és segítettem őket visszavinni Pestre, akkor került szóba ez a vágyam. Hajtói vizsga nélkül két esemény kerülhetett szóba, ezek egyike az Ügetőszilveszter. Ezen a napon két versenyben vesznek részt amatőrök – sportolók, művészek, tévés személyiségek. Mint licencel rendelkező sportoló állhattam rajthoz a Bubik István Emlékversenyen – kezdi a történetet Zsolt.

Horváth Zoltántól kapott lovat Ujgur Kisasszony személyében és jó sportolóhoz méltón járt Budapestre gyakorolni, edzeni. A közös munka tapasztalatai mellé kapott jónéhány tanácsot is.

– Mondták, hogy a rajtnál fogjam vissza, nehogy vágtázzon. Nekem furcsa volt, hogy rögtön fékezni kell, amikor azt gondolnánk, hogy mindent bele. Volt is tumultus, meg lökdösődés rendesen. A hozzám hasonlóan kevés tapasztalattal rendelkező hajtókat el-elkapja a hév, így én is hol beszorultam, hol a harmadik spúrban, kinn versenyeztem. Három esetben is vissza kellet fognom a lovat. Ujgur Kisasszony jelesre vizsgázott, nagyon jól ment, rutinos hajtóval akár dobogós is lehetett volna, így az ötödik hely sikerült – meséli az autocross bajnok.

A győzelmi emelvényen mindenki boldogan mosolyog (Fotó: Péter Réka)

Mint mondja számtalanszor lejátszotta azóta fejben a futamot, mit kellett volna másként csinálni, de az élmény mindenképp nagyszerű volt.

– Nagyon felemelő ennyi ember előtt, a szentélyben versenyezni. Fantasztikus, amikor a befutónál szinte felrobban a lelátó. Nagyszerű élmény volt. Azt hiszem leteszem a hajtói vizsgát, hogy még néhányszor lehessen ilyenben részem – zárja a beszélgetést Jelinek Zsolt.

További orosházi sikerek

Az Ügetőszilveszteren – ahogy az már-már szerencsére megszokott – ismét tapsolhattunk orosházi dobogósnak. A Patkó Hendikep 1800 méteres futamán a győztes Fazekas Imre mögött, Unipress szulkijában Ifj. Kulik Ferenc végzett a második helyen.

A versenynapon a tenyésztési díjra jogosultak közt is többször találkozhattunk Kulik Ferenc és Kunos Gyula János nevével. Részben szintén orosházi vonatkozású hír, hogy az idomárok éves versenyében, a Kulik Farm lovait is trenírozó Kolozsi László ismét dobogón végzett, alig néhány ponttal (forinttal) lemaradva a győztes Lakatos Csaba és a „nagy öreg”, Fazekas Imre mögött.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.