- hirdetés -

Két páston folytak a küzdelmek december 30-án a Református Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola tornatermében, a Zsoldos Péter Orosházi Vívó Egyesület edzőtermében. A csapat évzáró háziversennyel hangolódott a 2020-as versenyszezonra egy rendkívül sikeres 2019-es esztendőt követően.

Két ünnep közt sem pihentek a Zsoldos Péter Orosházi Vívó Egyesület versenyzői, december 30-án évzáró háziversenyen tették próbára gyorsaságukat és ügyességüket. Két páston, két korosztályra bontva vívtak meg egymással. A 2008-as születésűek és annál fiatalabbak heten, míg az annál idősebb versenyzők közül 11-en vettek részt a versenyen. A csoportmérkőzések öt találatig tartottak, ezt követte a ranglista alapján felállított táblavívás, az egyenes kieséses rendszer.

– Ez már egy évek óta tartó kezdeményezés, célja, hogy a két ünnep közt mozogjunk egy kicsit, valamint a kezdő versenyzőknek kiváló gyakorlási lehetőség, hiszen most ugyanolyan körülmények várják őket, mintha csak országos versenyen lennének. Emellett a régi versenyzőinket is mindig szívesen fogadjuk itt újra – mesélte Nagy Nándor, az egyesület főtitkára és edzője.

Háziversennyel zárták a 2019-es évet a vívók (Fotó: Rosta Tibor)

Hozzátette, idén rendkívül mozgalmas, de sikeres évet zárt az egyesület. Hatvan éves fennállásuk során 2019-ben először sikerült magyar bajnoki érmet szerezniük. Kis Abigél a gyermek női kard kategóriában állhatott fel a dobogó második fokára. A csapatverseny során is jól szerepeltek, a dobogóról éppen lecsúszva a negyedik helyen végeztek, nívós, fővárosi riválisokat megelőzve.

A versenyeken való szereplés mellett a rendezésből is kivette a részét az egyesület, akik ismét otthont adtak a három olimpiai bajnokról elnevezett Gerevich-Kovács-Kárpáti Reménység Kard Körverseny egyik fordulójának.
– Ez nem lesz másként 2020-ban sem, április 18-19-én, az ötödik állomásként látjuk vendégül három korosztály képviselőit a Táncsics Gimnázium sporttermében – tette hozzá Nagy Nándor.

Október óta felújított teremben készülhetnek, ami versenyek rendezésére is alkalmas (Fotó: Rosta Tibor)

Az egyesület 2019-ben ünnepélyes keretek közt kapta kézhez felújított edzőtermét, ezen kívül új csapatszállító kisbusszal gazdagodtak, ami szintén nagy segítségnek számít a versenyekre való utazások során. És hogy mit várnak a jövő évi, 2020-as versenyszezontól?

– Szeretnénk felülmúlni az eddigieket. Kis Abigél ranglistaelsőként vág neki a szezonnak, hatalmas siker lenne, ha meg tudná nyerni az országos bajnoki címet a gyerekből újonc korosztályba lépve. Emellett Papp Zsanettnak is megvan minden esélye a jó szereplésre, ő legutóbb a legjobb nyolc közé jutott be korosztályában – értékelt Nagy Nándor.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.