- hirdetés -

Új év, új esély. Talán 2020-ban több erőnk és kitartásunk lesz véghezvinni céljainkat? Higgyünk benne! Talán egy új év lehetőséget ad arra, hogy felhagyjunk rossz szokásainkkal, és hogy megvalósítsuk terveinket. De kinél mik ezek a tervek? Erre voltunk kíváncsiak.

Papp László hatalmas energiával és új célokkal vág neki a 2020-as évnek.

Fotó: Rosta Tibor

Azt fogadom meg, hogy ugyanúgy sportolok majd, mint eddig. Pécsi Lacival minden nap kerékpározunk 25-30 km-t, emellett csinálunk 80 felülés és 60 fekvőtámasz. Ez idén is minden nap ment, és az lesz majd a fogadalmam, hogy jövőre is ugyanezt teljesítem. De ez megvan 1,5 óra alatt. Nyugdíjasként viszont unatkozom így télen, úgyhogy munkahelyet is fogok keresni. Az unokám már 3 cm-rel nagyobb mint én, első éves gimnazista, úgyhogy vele már nem tudok játszani. Így a mindennapos mozgás mellett az új munka megtalálása lesz a célom a következő évben.

Darvasi László szerint csak a babonások tesznek fogadalmat.

Fotó: Rosta Tibor

Nem szoktam fogadalmat tenni. Babonás dolognak tartom. Inkább úgy gondolom, hogy egész évben úgy kell viselkedni, hogy ne legyen semmi problémánk. Így újévkor nem kell majd fogadalmat tennünk. Nálunk a családban sem jellemző, hogy bárki megfogadna bármit. Mindenkinek azt mondom, hogy éljen úgy, hogy ne kelljen szilveszterkor semmit sem megfogadnia!

Nemes Judit szerint minden nőre igaz, hogy az új évben szeretne egy kicsit a testén alakítani.

Fotó: Rosta Tibor

Nem lesz újévi fogadalmam, mert én nem ebben hiszek. Minden másban inkább, de ebben nem. Próbálok következetesen élni, és akkor nem is kell megfogadnom semmit. A barátnőim között van egy-kettő, aki tesz ilyenkor fogadalmat. Olyan például mindig van, aki szeretne egy kis átalakulást, egy kis változást, egy kis fogyást. Főleg a karácsonyi időszak után. De ez szerintem szinte minden nőre igaz.

Tóth Tamara a sportban és a szerelemben is nagy célokat tűz ki.

Fotó: Rosta Tibor

Az lesz az újévi fogadalmam, hogy az új csapatomban én leszek a legjobb játékos. Budapesten a Testnevelési Egyetemen kézilabdacsapatában fogok játszani. Beállós vagyok és az lesz a célom, hogy mindenkinél jobb legyek. A fiúk terén is van azért valami. Titkos vágyam, hogy a barátom jövőre megkérje a kezemet. 

Gubacsi László szerint sokan tesznek felelőtlen fogadalmakat.

Úgy gondolom, hogy akik fogalmat tesznek, a legtöbbször felelőtlenek. Például, ha valakinek az lesz a legfőbb célja, hogy mondjuk nyerjen a lottón, és folyton ezt hangoztatja mindenhol, és nem tud vele leállni. Ezek nem realizálható fogadalmak. Én már nem szoktam fogadalmat tenni. Így 75 év felett nem nagyon tervezget az ember. Bejártam már a világot, a kényelmem is megvan. Vigyázok az egészségemre. Különösebb vágyam nincs az életben. Talán csak az, hogy szép csendesen éldegélhessek.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.