- hirdetés -

Már hetekkel karácsony előtt elkezdünk készülődni: a környezetünket, a lakást díszítjük, sütünk, főzünk. Lelkileg is ráhangolódunk, várjuk, hogy együtt legyen a család, együtt ünnepeljünk. A jó hangulathoz az ünnepi öltözet is hozzátartozik. Egy szép öltözékben a viselkedésünk is megváltozik, az alkalomhoz illeszkedik. Stíluskommunikátorral beszélgettünk az ünnepi divatról.

Mikor minden karácsinyi előkészülettel megvagyunk, elégedetten végignézünk a lakáson, majd jöhet a következő lépés. Mit vegyünk fel, hogyan válasszunk ruhát karácsonyra? Sokakban felmerül ilyenkor a kérdés, hogy feltétlenül lemondjunk-e az otthoni kényelmes viseletről?
– Nem a divatnak kell megfelelni, hisz a divat mindig változik, a saját stílusunk szerinti darabokkal is lehetünk elegánsak – fogalmazott Pántyéné Horváth Klára stíluskommunikátor.

Kitért rá, gondoljuk végig, milyen színvilágot választunk, hiszen az öltözködésben is visszaköszönhetnek a karácsony hagyományos színei.
– Ezek a zöld, a piros és a fehér. Ha nem ezeket választjuk, szóba jöhet még a krémszín, a bézs, vagy az örök klasszikus: a fekete. „Csillogni” is lehet különböző nemes ékszerekkel, mint az arany és ezüst, ám ezek keverését nem ajánlom – hívta fel a figyelmet a stíluskommunikátor.

Milyen legyen a fazon?

Pántyéné Horváth Klára kiemelte, gondoljunk az egész estére.
– Egy karácsonyi este nem marad vacsora nélkül, ilyenkor többet eszünk a kelleténél, bármennyire is bánjuk már másnap. A sok finom ételnek, süteménynek nehéz ellenállni ilyenkor. Így nem biztos, hogy a legjobb választás egy testhez álló ruha. A vacsora után már lehet, hogy szűknek tűnhet, s az nem kellemes érzés – mondta.

Mint mondta, válasszunk bővebb fazonú ruhát, abban is lehetünk elegánsak. Az egyszerűbb darabokhoz nyugodtan választhatunk egy övet, sálat. Ne feledjük, egy jó frizura mindenképp javít az összhatáson – zárta az interjút Pántyéné Horváth Klára.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.